Elismerés

2024.08.27. 15:30

Városi díjjal ismerték el a Martfűi Városszépítő Egyesület munkáját

Martfű Városért Díjat adományoztak a Martfűi Városszépítő Egyesületnek az állami ünnepen. A tiszazugi önkormányzat hagyománya, hogy augusztus 20-án ismerik el a városért, az ott élő és dolgozó emberekért tevékenykedőket. A díjat dr. Papp Antal polgármester adta át.

Pakainé Pusztai Nóra

Minden évben augusztus 20-án tartanak városi ünnepséget Martfűn, idén sem volt ez másként. Az önkormányzati elismerő díjakat dr. Papp Antal polgármester a művelődési központban tartott rendezvényen adta át. A város honlapján úgy fogalmaztak, hogy az önkormányzat Martfű Városért Díjat adományozott a közterületek szépítése és védelme érdekében végzett, valamint a környezetvédelmi és pedagógia értékteremtő és értékmegőrző munkájáért a Martfűi Városszépítő Egyesület részére. 

Martfűi Városszépítő Egyesület
Vinczéné Balogh Magdolna, a Martfűi Városszépítő Egyesület elnöke vette át az elismerést
Forrás:  Martfű Média

A méltatásban elhangzott: a szervezet 2010-ben 14 taggal jegyezték be, és az elmúlt évek alatt város példamutató közösségévé fejlődött. Ma már 47 tagot számlálnak. Színvonalas szakmai munkájuk nyomán megszépülnek a közterületek. 

– Az évek során az egyesület munkája a természetvédelem irányába tolódott el, s ennek keretében madárodúkat, denevér-, és sünszállást, darázsgarázst helyeztek ki az állatok védelmében, illetve elindították és bonyolítják a városban, a környezetvédelem jegyében, a használt sütő-olajgyűjtést – mondták.

Annak érdekében, hogy a felnövekvő generációk is továbbvigyék ezeket az értékeket, évente táborokat és rajzpályázatokat szerveznek, hogy megismertessék a fiatalokkal a városszépítő munka örömteli feladatait. Tíz városszépítő gyermektábor fűződik a nevükhöz, az ideiről már korábban beszámoltunk.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában