Génterápia

2024.08.08. 19:30

Jótékonysági strandpartyt rendeznek egy súlyosan beteg tenki kisfiúért Jászapátin

Újabb jótékonysági rendezvényt szervez a Jászsági Fiatalok Önkéntes Csapat Egyesülete. Augusztus 10-én, szombaton a Jászapáti Városüzemeltető Nonprofit Kft.-vel összefogva strandpartyt tartanak a Tölgyes Strandfürdőben. Célja, a Duchenne-féle izomsorvadással küzdő Lázár Levente támogatása. Az ötéves kisfiú életmentő génterápiájára gyűjtenek, ami több mint egymilliárd forintba kerül.

Illés Anita

Jótékonysági strandparty-t rendez a Jászsági Fiatalok Önkéntes Csapat Egyesülete és a Jászapáti Városüzemeltető Nonprofit Kft. augusztus 10-én szombaton 12 órától 19 óráig Jászapátin, a Tölgyes Strandfürdőben.

Jótékonysági strandpartyt szerveznek Lázár Levente gyógyulásáért a jászapáti strandon
Jótékonysági strandpartyt szerveznek Lázár Levente gyógyulásáért a jászapáti strandon
Forrás: DMD Levi kalandjai - Legyőzünk Duchenne Facebook oldal

Több mint egymilliárd forint kellene az izomsorvadásos fiú terápiájára, gyógyulásáért strandparty lesz Jászapátin

A rendezvény bevételével a Lázár Levente – Legyőzünk Duchenne Alapítványt támogatják. Lázár Levente ötéves tenki kisfiú, aki egy ritka betegséggel, a Duchenne-féle izomsorvadással küzd. Tavaly felcsillant számára a remény, az Elevidys génterápia képes arra, hogy megmentse az életét. A terápia ára több mint egymilliárd forint, amit egy dubai klinikán kaphatna meg Levente. Gyógyulásáért fogtak össze a jászsági fiatalok. A jótékonysági rendezvényt többek között énekes, táncos fellépések, tűzoltóautó és kutyás bemutató, játszósarok, ugrálóvár, dinnyekóstoló, kézműves foglalkozás, hajfonás, egészségfelmérést, tombola és zsákmacska színesítik.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában