Mészáros János

2024.08.22. 11:30

Rendhagyó elismeréseket is átadtak a vármegyei ünnepségen

Számos kiváló szakember vehetett át elismerést a vármegyeházán tartott pénteki ünnepségen. Hírportálunkon sorra bemutatjuk őket. Jászkunságért elnöki elismerő oklevelet adtak át Mészáros János vármegyei főépítésznek, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Értéktár nyugalmazott titkárának.

Pakainé Pusztai Nóra

A pénteki ünnepség eltért a hagyományoktól abban, hogy olyan díjakat is átadtak, amelyeket nem ilyenkor szoktak. Az ünnep rangja és méltósága ugyanakkor alátámasztja, hogy a Jászkunságért elnöki elismerő oklevelet és a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegye Védelméért Emlékplaketteket nyújtsanak át az arra érdemes személyeknek. A Jászkunságért elnöki elismerő oklevelet  a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Önkormányzat 2022-ben adományozta első alkalommal. 

elnöki elismerő oklevél
Mészáros János, vármegyei főépítész Jászkunságért elnöki elismerő oklevelet vehetett át
Fotó: Mészáros János

Az oklevéllel olyan személyek vagy közösségek kiemelkedő munkáját ismerik el, akik a Jászkun örökség feltárása, megőrzése, valamint Jász-Nagykun-Szolnok vármegye történelmi-kulturális értékeinek gyarapítása terén kiemelkedő tevékenységet végeznek. Az elismerésben Mészáros János, vármegyei főépítész, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Értéktár nyugalmazott titkára részesült.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában