Roadshow pedagógusoknak

2024.09.12. 14:30

Az állatvédelem fontos kérdéseiről esett szó a szolnoki találkozón

Idén ismét megrendezik az állatvédelmi témahetet. A rendezvény célja a gyermekek szemléletformálása, a belső motiváció kialakítása a cselekvő állatvédelem iránt. A programhoz kapcsolódva országos roadshowra indultak a szervezők, a minap Szolnokon találkoztak az oktatási intézmények pedagógusaival.

Rimóczi Ágnes

Óvónők, pedagógusok, oktatási szakemberek gyűltek össze a minap a kertvárosi közösségi házban, ahol az állatvédelem volt a téma. Koska Hedvig, az állatvédelmi témahét projektvezetője egy roadshow keretében érkezett Szolnokra, hogy állatvédelem-pedagógiai oktatásban részesítése a megjelenteket. A roadshow helyi lebonyolítását állatbarát óvodaként a Kertvárosi Óvoda vállalta.

állatvédelem Szolnok
Az állatvédelem volt a minapi roadshow témája Szolnokon. Koska Hedvig (jobbra), az állatvédelmi témahét projektvezetője találkozott szolnoki pedagógusokkal
Fotó: Nagy Balazs

Az állatvédelem-pedagógia módszereiről volt szó

Koska Hedvig az előadása kiemelte: a roadshow szerencsére népszerű a pedagógusok körében. – Célunk, hogy olyan tudást adjunk át, mely szervesen beépülhet a mindennapi nevelésbe és oktatásba, ezzel segítve a gyerekeket abban, hogy már fiatalon tudatos és felelősségteljes állattartóvá váljanak. A regisztrálások azt mutatják, hogy a pedagógusok elkötelezettek az állatvédelem iránt, és szívesen sajátítanak el új módszereket – emelte ki a szakember, aki az állatvédelem-pedagógia legfontosabb kérdéseiről beszélt a résztvevőknek.

Hónap végén kezdődik az állatvédelmi témahét

A minapi roadshow szorosan kapcsolódik az állatvédelmi témahéthez, mely szeptember 30. és október 13. között zajlik majd, s célja a gyermekek szemléletformálása, a belső motiváció kialakítása a cselekvő állatvédelem iránt. Mint megtudtuk: tavaly több mint 250 ezer gyermek vett részt a programban, idén azonban a szervezők arra törekednek, hogy ezt a számot tovább növeljék. A program, mely az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztosi titkárság szervezésében valósul meg, 

különböző korosztályokat céloz meg, beleértve a bölcsődéseket, óvodásokat, általános iskolásokat és középiskolásokat, mellyel már fiatalkorban elültethetik az állatvédelem alapelveit.

 Az állatvédelmi témahét programjairól és az ingyenes nyitóeseményről a témahét weboldalán és közösségimédia-felületein tájékozódhatnak az érdeklődők.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában