Érdemes figyelni!

2024.09.12. 16:00

Árvízvédelmi gyakorlat miatt korlátozzák a forgalmat a szolnoki sétányokon

Szeptember 16-án és 17-én is forgalomkorlátozásra kell számítani a sétányokon a Tisza és a Zagyva mentén Szolnokon. Árvízvédelmi gyakorlatot tartanak.

Rimóczi Ágnes

A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság a Tisza és a Zagyva mentén (a Tiszaparti, a Dr. Béres József és a Zagyvaparti sétányokon) árvízvédelmi gyakorlatot tart szeptember 16-án és 17-én Szolnokon.

árvízvédelmi gyakorlat Szolnok
Az árvízvédelmi gyakorlat miatt a pirossal jelölt szakaszon kell forgalomkorlátozásra számítani a Tisza mentén
Fotó: Kötivízig

Ennek során az árvízvédelmi támfalakon található kulisszanyílások zárási gyakorlatát végzik el a vízügyi szakemberek. Ahogy arról a Kötivízig szakemberei beszámoltak: a gyakorlat ideje alatt a nyílások és környezetük – beleértve a folyópartra vezető lépcsőket/utakat és az érintett sétányszakaszokat – időszakosan lezárják. – A lezárásokat mindkét nap reggel kihelyezik és a munkák végeztével elbontják azokat. A lezárásokat a kivezényelt gátőrök biztosítják – hangsúlyozták.

Melyik részeket érinti az árvízvédelmi gyakorlat?

Hírportálunk értesülése szerint lezárják a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság – Tiszavirág híd közötti szakaszt, a Tiszavirág híd – Szegedi Kis István köz közötti szakaszt, a Tisza Szálló – Zagyva torkolat közötti szakaszt, a Zagyvaparti sétányt a Kaposvári Gyula híd (Dr. Sebestyén Gyula út) és a Minigolf Klub (Glykais Gyula utca) között. Az igazgatóság tájékoztatása szerint a Tisza menti szakaszokon a kerékpáros sávot nem (a gyalogos forgalom is ide lesz terelve), azonban a Zagyvaparti sétányt teljes szélességében lezárják.

árvízvédelmi gyakorlat Szolnok
A Zagyvaparti sétányon a pirossal jelölt szakaszon kell lezárásra számítani
Fotó: Kötivízig


– Kérjük a lakosság türelmét az árvízvédelmi gyakorlat lebonyolítása során, melynek végrehajtása kiemelten fontos Szolnok város és a térség árvízvédelmi biztonságának megőrzése érdekében – emelték ki az illetékesek, akik térképeken is megmutatták, azokon piros vonallal jelölték a gyakorlattal érintett sétányszakaszokat a Tisza és a Zagyva mentén.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában