TOP Plusz fejlesztés

2024.08.02. 19:30

Csapadékvízelvezető-hálózat épül a miklósi szegregátumban

Mintegy 110 millió forintból épül vízelvezető rendszer Törökszentmiklóson, a fejlesztés összesen 4 utcát érint. A város keleti részén ugyanis nincs, vagy csak részleges a csapadékvízelvezető-hálózat, ezt a problémát oldja meg a beruházás.

Molnár-Révész Erika

Csapadékvízelvezető-hálózat épül Törökszentmiklóson, a Dankó Pista, a Rózsa utca, a Magyar utca és Nefelejcs utcákban. A beruházásra mintegy 110 millió forintot nyert a város a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz, szegregátumok fejlesztését célzó pályázatán. 

Rainwater,Is,Drained,Into,An,Open,Storm,System.,Close-up.
Tovább fejlesztik a keleti városrészt Törökszentmiklóson, hamarosan 4 utcában épül ki csapadékvízelvezető-hálózat
Fotó: Illusztráció / Forrás: Shutterstock.com

Régi problémát old meg a csapadékvízelvezető-hálózat kiépítése a városrészben

– A város ezen részén nincs, vagy csak részben megoldott a csapadékvíz-elvezetés, amely megoldását tűzi ki célul a fejlesztés. A beruházás során a közterületi ingatlanokon épül ki a vízelvezető rendszer, ami a Jókai utcán meglévő városi hálózatra juttatja majd a keletkező vízmennyiségeket – tájékoztatott Marsi Péter, a Városfejlesztési Osztály vezetője. Mint elmondta, a tervek szerint ősszel indulhat a beruházás kivitelezése.

A város egyébként korábban is nyert pályázati pénzt a 3. számú szegregátum fejlesztésére, melynek keretében szolgálati lakás épült és utakat újítottak fel a keleti városrészben. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában