Káprázatos látvány

2024.08.18. 11:25

Ismét látogatható a cibakházi sziget – videóval

Természeti értékeivel büszkélkedhet a tiszazugi nagyközség. A Tisza és Holt-Tisza remek kiránduló-, és horgászhelyeket biztosítanak.

Pakainé Pusztai Nóra

Hosszú kanyargós ösvény vezet a cibakházi szigethez. A Tisza alacsony vízállásnál megörvendezteti a partjára érkezőket, homokpadján sétálva különleges látványt nyújt. A sziget néhány napra idén is előbukkant, majd a habok ismét elrejtették, de csak alig néhány centiméterre. Szemet gyönyörködtető felvételeket készített a helyszínen Berta Mária, amit rendelkezésünkre is bocsátott.

cibakházi sziget
A felvételeket Berta Mária készítette a cibakházi szigetről
Fotó: Berta Mária

Cibakháza honlapján szombaton tették közzé a hírt, ismét látogatható a sziget. Egy része idén már másodjára emelkedett ki a folyóból. Felhívták az arra járók figyelmét, hogy a területet csak gyalogosan közelítsék meg!

Vannak gyorsan mélyülő, veszélyes mederszakaszok!

Mivel természetvédelmi területről van szó, így kérik, hogy, aki szeretné felfedezni a homokpadot és környékét, ne hagyjon szemetet maga után!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában