Szabó Józsefné Papp Irén

2024.08.18. 19:55

105. születésnapját ünnepelhette Karcag legidősebb lakosa – galériával

Szabó Józsefné Papp Irén 1948 óta él Karcagon.

Daróczi Erzsébet

Százöt évvel ezelőtt, augusztus 13-án, Püspökladányban született Szabó Józsefné Papp Irén, aki 1948 óta él Karcagon. Az önkormányzat nevében Szepesi Tibor polgármester, a polgármesteri hivatal részéről dr. Zsembeliné Kovács Mária anyakönyvvezető köszöntötte a város legidősebb polgárát és kívánt neki jó egészséget. A Családsegítő és Gondozási Központ nevében Kun Csilla intézményvezető és Székelyné Mónika gondozó is köszöntötte a város legidősebb lakosát. Csupa öröm és szeretet vette körül Szabó Józsefnét a különleges ünnepen, kellemesen telt a 105. születésnap.

105. születésnap
Szabó Józsefné Papp Irént 105. születésnapja alkalmából köszöntötte Szepesi Tibor polgármester
Fotó: Daróczi Erzsébet

105. születésnapját ünnepelhette

Irénke néni a háború után, 1948-ban egy szekérrel érkezett férjével Karcagra, itt kezdtek új életet. Két lánya és egy fia született, sajnos férje 46 éve elhunyt és már fia sem élhette meg édesanyja jeles születésnapját.

Családjában egyébként nem ritka az ilyen magas kor, 96 éves rokona is volt.

Az ünnepelt évtizedeken át női mesterszabóként dolgozott Karcagon, sok száz karcagi asszonynak varrt szép ruhát. Gyönyörű kézimunkái, gobelinjei lakását ma is díszítik, sajnos az ujjai már nem engedelmeskednek, pedig pár éve még felnőtt kifestőket is színezett és rejtvényt fejtett.

Sajnos az utóbbi időben nagyon megromlott a látása és a hallása is.

Tavaly azt kívánta, hogy 105. születésnapján eljusson Egyiptomba, hiszen kedvenc regényei az egyiptomi korról szólnak, de ez már álom marad. Százévesen még dubaji úttal lepték meg unokái, az elmúlt héten pedig Békéscsabán töltött családjával pár napot. Imádott ott lenni, nagyon tetszett neki a környék, a kastélyok és a gyulai vár is.

Az ünnepi tortán a gyertya elfújásakor kívánt egyet, reméljük jövőre teljesül Irénke néni vágya.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában