Petíció

2024.07.03. 10:08

Szolidaritási tüntetést tartottak az iskolaigazgató mellett Jánoshidán

Több mint kétszázan gyűltek össze kedden este az általános iskola előtt, hogy tiltakozzanak az iskolaigazgatói pályázat eredménye ellen. A helyiek július elsején értesültek a Belügyminisztérium döntéséről miszerint az eddigi igazgató, Szabó Péter pályázatát elutasították, és új vezetőt bíztak meg az intézmény irányításával. A tüntetés szervezői petíciót indítottak, melyben a döntés felülvizsgálatát kérik.

Illés Anita

Tüntetést hirdettek kedden este nyolc órára az Alsójászsági Petőfi Sándor Általános Iskola épülete elé, ahol szülők, nagyszülők, tanárok, diákok és szimpatizánsok fejezték ki szolidaritásukat Szabó Péter iskolaigazgató mellett. 

tüntetés
Szolidaritási tüntetésen álltak ki a jánoshidaiak az iskola eddigi igazgatója mellett
Fotó: Pesti József

Sokan megmozdultak a hidai igazgatóért a tüntetésen 

A demonstráción elhangzott, hogy az iskola szülői közössége, a település lakosai július elsején értesültek a Belügyminisztérium döntéséről, mely Ikládi Rolandné öt évre szóló főigazgatói megbízásáról szól. A szülők és a település közössége petíciót fogalmazott meg a Belügyminisztérium, dr. Pintér Sándor belügyminiszter felé és kérik a döntés felülbírálatát.

Nyolcvan éven át mindig helyi igazgató vezette az iskolát

– Jánoshidán az elmúlt 80 évben mindig helyi igazgató vezette az iskolát. A pályáztatás során a szülők már aláírásukkal kinyilvánították ragaszkodásukat Szabó Péter eddigi igazgató mellett, aki több mint húsz éve a tantestület tagja. Ezt levélben május 29-én eljuttatták a Jászberényi Tankerületi Központnak, de választ nem kaptak. A szülők és a lakosság számára Szabó Péter személye többek között azért fontos, mert helyi kötődése, a családok és gyerekek ismerete, a velük kialakult jól működő kapcsolata alapján bármilyen probléma esetén bizalommal fordulhatnak hozzá a településen élők. A gyerekek szeretik, megbíznak benne, az iskola légköre családias – ismertette dr. Kerekes Andrea, a szolidaritási tüntetés szervezője.

Azt kérik, hogy bírálják felül a meghozott döntést

Arra kérik a döntéshozókat, hogy vegyék figyelembe a szülők kérését, bírálják felül a döntést és a következő öt évre Szabó Pétert bízzák meg a főigazgatói feladattal. A tüntetésen a szülők, nagyszülők, diákok mellett felszólalt Menyhártné Sziráki Anna alpolgármester, Tóthné Eszes Éva iskolaigazgató-helyettes, Eszes Béla polgármester és Bozsó Mihály, a helyi könyvtár, információs és közösségi hely vezetője. A beszédeket követően több mint kétszázan írták alá a petíciót. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában