Hűsítő víz

2024.07.05. 07:30

Bezár a szolnoki szabadstrand – mutatjuk az okot

Csupán néhány napig élvezhették a fürdőzők a hűsítő vizet a Tisza szolnoki szakaszán. Pénteken bezár a vármegyeszékhely szabadstrandja.

Rimóczi Ágnes

Alighogy megnyitott, máris bezár. A szolnoki szabadstrandot péntektől határozatlan időre bezárja az üzemeltető. Az intézkedést a Tisza emelkedő vízszintje, gyorsan érkező árhullám miatt kellett meghozni.

szolnoki szabadstrand bezár
Víz alá kerül a szabadstrand partja is, egy időre nem lesz lehetőség fürdőzésre
Fotó: Mészáros János

– A hét elején még reméltük, hogy a partszegély kijelölt részét nem önti el a víz, mostanra azonban bizonyossá vált, hogy a biztonságos szakasz is víz alá kerül – tájékoztatták hírportálunkat a Szolnoki Városüzemeltetési Kft. illetékesei. Az üzemeltető arra kéri a látogatókat, hogy egy ideig maradjanak távol, ne próbáljanak belemenni a Tiszába, melynek sodrása az intenzív áradás miatt felgyorsul és kiszámíthatatlanná válik.
Az elmúlt napok kikapcsolódási, kellemes fürdőzési lehetősége után a bezárás valóban indokolt lehet, ugyanis az Országos Vízjelző Szolgálat jelentése szerint a Tisza Szolnoknál néhány nap alatt akár háromszáz centimétert is áradhat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában