Összefoglaló

2024.07.06. 20:00

Tűz ütött ki egy fészerben Túrkevén – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Jubiláltak az animék és a mangák. Immár ötödik alkalommal rendezték meg az egyre népszerűbb SzolnoCon fesztivált. Nemcsak a Verseghy Ferenc Könyvtár, hanem a Kossuth tér is újra megtelt a különleges kultúrák iránt rajongókkal szombaton.

hír
Forrás: szoljon.hu

Az M4-es építéséhez kapcsolódóan munkálatokat végeznek a törökszentmiklósi Kossuth Lajos utca kivezető szakaszán, mintegy 2.3 kilométer hosszan. Az útfelújítás, melynek során egyebek mellett a szegélyek, az aszfaltréteg és a közúti jelzések is megújulnak, augusztus végén fejeződhet be.

Kigyulladt egy tizenkét négyzetméter alapterületű fészer Túrkevén, a Thököly utcában. A tűzesethez a mezőtúri hivatásos és túrkevei önkéntes tűzoltók vonultak ki. Az egységek két vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltották a lángokat

Egy pillanatra talán Toldi Miklós bőrében érezte magát egy kőteleki férfi idén tavasszal. Elvégre ő is haragosa felé hajított, igaz, nem malomkövet, hanem egy aszfaltdarabot, és „csak” egy autót tett vele tönkre. Az ügyészség a vádiratában a büntetlen előéletű vádlottal szemben pénzbüntetés kiszabását indítványozta. 

Három hét múlva kezdődik az NB III-as bajnokság, a Martfűi LSE pedig már negyedik edzőmérkőzésén lépett pályára szombaton, amelyen háromgólos vereséget szenvedett csoporttársától, a Hódmezővásárhelytől.

Farkasszemet nézett egymással vármegyénk két NB III-as csapata a hétvégén. A Karcagi SE és a Tiszaföldvár SE találkozóját végül előbbi nyerte meg egy pontrúgás következtében, a mérkőzés után viszont mindkét edző elégedetten nyilatkozott.

Ezúttal az NB I-ből kiesett Mezőkövesd gárdája volt a Tiszafüredi VSE ellenfele a szombati felkészülési mérkőzésen, amely már túl nagy falatnak bizonyult Dorcsák Zoltán edző tanítványainak.

Csaknem 500 millió forint vissza nem térítendő támogatásból újul meg a Galambos park Törökszentmiklóson. A fejlesztés segítségével tejesen átalakul a park, többek között sétány, futókör és kalandpark és közösségi tér is épül.

A kézműves tevékenységek kiváló időtöltést nyújtanak és pozitív hatással vannak többek között a lelki egészségre. Ezt tapasztalták meg hétről hétre a jászszentandrási hímző és nemezelő szakkör tagjai. Csodálatos alkotásaikat közös kiállításon mutatják be a Helytörténeti Gyűjteményben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában