Jó hírek

2024.07.22. 06:55

Galó Tomi hazatért Dubajból, napról-napra javul az állapota

Hazatért Galó Tomi Dubajból. A szolnoki kötődésű SMA1-es kisfiú április elején kapta meg a reményt jelentő génkezelést, amit számos utókezelés, terápia, gyógytorna, s folyamatos állapot-ellenőrzés követett. A javuló eredmények végre lehetővé tették, hogy Galó Tomi a napokban hazarepülhessen szüleivel.

Rimóczi Ágnes

– Már hetek óta nézegettem a naptárt. Számolgattam a heteket, hogy ha szépen javul Tomika és folyamatosan csökkenteni tudjuk a szteroidot akkor körülbelül mikor térhetünk haza. Ahogy lapozgattam, megláttam a férjem és a saját szülinapom dátumát. Furcsa melegség fogott el, mi is lehetne nagyobb ajándék nekünk, mint hazahozni Tomikát. A kívánságunk teljesült – írta a boldogságtól meghatódva Hornischer Anikó, Galó Tomi édesanyja, amikor hírt adott életük következő csodás eseményéről, arról, hogy hazatértek.

Galó Tomi itthon
Mindenütt jó, de legjobb otthon. Galó Tomi végre hazatért és itthon gyógyul.
Fotó: Beküldött fotó

A gyógyszer szerencsére gyorsan hatott

Mit korábban megírtuk: tavaly karácsonykor gyűlt össze a szükséges pénz, melyből megvalósulhatott Galó Tomika gyógykezelése. A kisfiú Valentin-napon indult el szüleivel Dubajba a gyógyulás reménye felé, s április elején történt meg az igazi csoda, akkor kapta meg a Zolgensma gyógyszert.

A kezelés hatása szinte azonnal érezhető volt. Ahogy Tomika édesanyja, rendszeresen hírt adott a messzi távolból, mozgásban is egyre ügyesebb volt Tomika, de ami a legnagyobb örömre adott okot, hogy az evésében is pozitív változás következett be.

– El sem hiszem, hogy nem kell már turmixolni. Persze nem csak ezért, de olyan érzés, mintha egy kisfiúval utaztunk volna ki Dubajba és egy igazi érett nagyfiút hoztunk haza – fogalmazott Anikó hazajövetelükkor.

A gyógytornász is csak ámul Galó Tomi fejlődésén

A Galó család nem unatkozik itthon sem.

– Megvoltak az első gyógytornák is és a kórházban is jártunk. A gyógytornászunk újra felmérte Tomikát és megerősítette, hogy rengeteget erősödött, fejlődött, ami meglátszik minden területen.

Sokkal szebben tartja a hátát, a kezeit.

Sokkal több mindenre képes, mint bármikor eddig. Még csacsogni is többet, tisztábban és hangosabban csacsog, mint eddig, pedig ebből eddig sem volt hiány – számolt be az édesanya, aki hozzátette: a legutóbbi vérvétel eredménye szerint lassan közelítenek az értékek a normális felé, Tomi szteroid adagja szerencsére már kicsi.

– Készülünk egy újabb útra, Olaszországba, az ortopéd segédeszköz központba. Tomika kinőtte az eszközeit, és nagyon kíváncsiak vagyunk, mit mondanak kint, erős-e már annyira, hogy járássegítőt kaphasson – szólt reményekkel a következő fontos mozzanatról Anikó.

Galó Tomi itthon
Galó Tomi készül az iskolára
Fotó: Beküldött fotó

 

Tomi már készül az iskolára

Mindenütt jó, de legjobb itthon. Ezzel Galó Tomi is egyetért. – Tomika nagyon jól érzi magát újra itthon, örül, hogy a saját ágyában alhat, és a játékaival játszat újra – mesélte Anikó. A kisfiú édesanyja hozzátette: készülnek már az iskolára is, sok-sok iskola-előkészítő feladattal. – Megigényeltük a diákigazolványát is – hangsúlyozta a büszke édesanya, aki azt is elmondta, hogy hálával fogadnak még további segítséget Tomika rehabilitációjához.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában