TOP Plusz fejlesztés

2024.06.09. 09:00

Új piac épül Fegyverneken, elkezdődtek a munkálatok

Egy több, mint 300 négyzetméteres korszerű épület, fedett árusítóhelyek, parkolók és kerékpártárolók szolgálják majd a leendő fegyverneki vásárcsarnok vevőinek és árusítóinak kényelmét. Az új piac építése már megkezdődött, az alapokat már kiűzték a Dózsa György úti, önkormányzati tulajdonú telken.

Molnár-Révész Erika

Elkezdődtek az új piac építési munkálatai Fegyverneken, a Dózsa György úton, a  jelenlegi árusítóhely melletti telken. A leendő vásárcsarnok egy 320 négyzetméteres, földszintes épületből áll majd, és egy fedett, oldalról nyitott árusítótér is épül hozzá. 

új piac, fejlesztés, Tatár László
Ezen a Dózsa György úti telken épül majd az új piac Fegyverneken. Az építkezés elkezdődött a terület rendezésével és az alapok kitűzésével– mutatta a helyszínen Tatár László polgármester. 
Fotó: Mészáros János

Komfortos, és környezetbe illeszkedő lesz az új piac

– Az új piac mellett parkolók épülnek, és kerékpártárolókat is telepítünk. Az épületben üzletek, szociális helyiségek, valamint raktárak kapnak helyet. Az épülethez egy közel 140 négyzetméteres fedett, oldalról nyitott árusítótér csatlakozik majd. Maga a beruházás mintegy 1700 négyzetméteres területet érint – tájékoztatott Tatár László polgármester. A városvezető hozzátette, a beruházásra 150 millió forintot nyert az önkormányzat a Terület és- Településfejlesztési Operatív Program Plusz pályázatán még 2022-ben.

Az előkészítő munkálatok során egy romos épületet már lebontottak, a terület készen áll a további építkezéshez. A jelenlegi piacot felszámolják, helyét parkosítják majd. A beruházás várhatóan 2025 második felében készül el.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában