Különleges ételek

2024.06.01. 19:00

Főzőverseny is várt a szolnoki családi napon – videóval, galériával

Főzőverseny segítségével ismerhették meg az érdeklődők a hagyományos roma ételeket. Az Újvárosi Fejlesztési Iroda (UFI) immár harmadik alkalommal szervezett ilyen rendezvény szombaton a szolnoki TVM-lakótelepen.

Kovács Berta

Különleges ételek rotyogtak szombat délelőtt a TVM Művelődési Ház mellett felállított bográcsokban. A főzőversenyt családi napi programokkal színesítették, lehetőséget adva a környékbelieknek, hogy jó hangulatú közösségi programon töltsenek el egy napot együtt. Kicsik, nagyok egyaránt találtak olyan foglalatosságot, amivel leköthették magukat. Még a nagyok főztek és beszélgettek, ismerkedtek, kapcsolatokat építettek, a gyerekek a kreatív játszóházban mókázhattak.

roma főzőverseny,ételek,bogrács,autentikus
Hagyományos roma ételek rotyogtak a bográcsokban
Fotó: Kiss János

Finom illatok szálltak, és egész nap szólt zene, a neves roma előadó, Mága Pityu is gondoskodott a hangulatról.

A főzőversenyre hat csapat nevezett be, készült többek között vesepörkölt, marhapörkölt, lapocka – ezeket a roma ételkülönlegességeket meg is lehetett kóstolni. A legfinomabbnak ítélt ételt készítő csapatokat serleggel jutalmazták.

– A héten nagy élet volt Szolnokon a déli városrészben – hangsúlyozta dr. Molnár Beáta, az UFI-t működtető Contact Mksz elnöke. – Jól sikerült a szombati, roma ízvilágot bemutató főzőverseny, előző nap volt operett műsor, melynek hangulatát a közbejött felhőszakadás sem tudta elrontani, előtte pedig sok látogatót vonzott más városrészből és a környező településekről is a Hungarikumok utcája!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában