2024.06.27. 13:30
Mennyei finomságok főnek az újszilvási léüzem üstjeiben
Frissen szedett gyümölcsök kerültek az újszilvási léüzembe. Ami onnan kijön, azt sokan szeretnék az otthoni almáriumban tudni.
Ínycsiklandó finomságok főnek mostanság az újszilvási léüzem üstjeiben. A közelmúltban ugyanis leszedték a meggyet az önkormányzati kertészetben, a gyümölcsöket pedig onnan egyenesen a gyümölcslé-feldogozóba vitték.
![léüzem, gyümölcslé, lekvár, Újszilvás](https://cdn.szoljon.hu/2024/06/up4_J6wnfXXUTSwtyXt08_hEX59EslCc2bVgjKidxyA/fit/1200/800/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzhhNTkzODhkYTM2OTQ5ZDhhYWYyZjdiZDU1NTdkMTlk.jpg)
Fotó: Rózsa Róbert
Mint Petrányi Csaba, Újszilvás polgármestere mondta, a termésnek 1200 liter százszázalékos meggylé lett a végeredménye. Ezt vegyítik ugyancsak százszázalékos almalével, az így készült gyümölcslé pedig hamarosan a helyi és szolnoki kereskedők polcaira kerül.
A belügyminisztériumi támogatásból három éve megvalósult újszilvási üzemben persze nem csak meggyet és almát dolgoz fel öt, kötelezően foglalkoztatott munkatársuk. Készítenek céklalevet, őszibarackot és homoktövist is.
Minapi ottjártunkkor pedig kajszibarack forgolódott az edényekben – ezekből lekvár készül.
Mint Petrányi Csaba mondta, az üzemben kiváló minőségű alapanyagból készül áru, és a késztermék minőségére is nagy gondot fordítanak. Amolyan helyi hungarikum-gyártás folyik az üzemben.