Nyári diákmunka

2024.06.30. 14:00

Diákmunkások segítik a nyáron a falvai közösségi ház programjait

Túljelentkezés kísérte a tanulók számára meghirdetett munkalehetőséget Rákóczifalván. A Varsány Közösségi Ház és Könyvtár idén is sikeresen pályázott a programra, így számíthatnak a nyáron a diákmunkások segítségére.

Kovács Berta

Nem maradnak feladatok és élmények nélkül idén nyáron sem a diákmunkások Rákóczifalván.  A Varsány Közösségi Ház és Könyvtár 14 tanulót tud foglalkoztatni, akik július elsejétől kéthetes turnusokban dolgoznak az intézménynél.

diákmunkások, rákóczifalva
Fotó: Shutterstock.com / Forrás: Illusztráció

Császiné Csáti Réka igazgató kifejtette, a fiatalokat különböző tevékenységeket fognak végezni, lesznek, akik a könyvek selejtezésénél segítenek, adminisztrációs és digitalizációs feladatokat látnak el, de természetesen a különböző felnőtt és gyerek programok előkészítésénél és lebonyolításánál is számítanak a fiatalokra. Az érdeklődés ezúttal is nagy volt, ami nem meglepő, korábban is gyorsan beteltek a meghirdetett diákmunkás-helyek.

– Idén középiskolások és egyetemisták egyaránt jelentkeztek a programra – emelte ki az igazgató. – Arra törekszünk, hogy a diákok az itt végzett munka során kamatoztathassák tudásukat. Az újakkal ezért mindig összeülünk és kifaggatjuk őket, mit tanulnak, mihez értenek, mi a hobbijuk. Akár új programokat is találunk ki ehhez igazodva. Most jelentkezett például egy spanyol szakos egyetemi hallgató, az ő tudására is szeretnénk építeni – vetítette előre Császiné Csáti Réka.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában