Elismerések

2024.06.30. 13:36

Idén is Karcagon maradt a vándorkupa a birkafőző fesztiválon – galériával és videóval

A Karcagi Birkafőző Fesztiválon szombaton délután adták a díjakat. A szakmai zsűri értékelése alapján 18-an vehettek át érmet, de különdíjak is gazdára találtak.

Daróczi Erzsébet

Kunszentmiklós önkormányzata különdíját Pántya József helyettes államtitkár vehette át, a kunmadarasi önkormányzatét id. Szilágyi János karcagi főző kapta, a MAGOSZ vármegyei szervezete a fiatal főzők közül egy-egy különdíjjal jutalmazta a karcagi Kovács-Bocskay Vince Timur, Farkas Botond, Kormos Liliána hármas pörköltjeit.

birkafőző
A győztesek
Fotó: Daróczi Erzsébet

A szakmai zsűritől bronz minősítést kapott pörköltjére Bakó István, Mészáros István, Varga Viktor, Budai István Bendegúz (Karcag), Sinka István berekfürdői és Gelei Tamás kunmadarasi versenyző. Ezüst minősítéssel gazdagodott Domján Péter, Nagygyörgy Jenő, Csontos Gergő, Sóti Gábor, Béres Attila és Csíkosné Mészáros Judit által főzött pörkölt. Mindannyian karcagiak.

Arany minősítést vehetett át Győri József, Baráthné Juhász Julianna, Szabó Péter, Kiss Gergely, Nagy Róbert, ők is mindannyian karcagiak. Maximális ponttal az idei verseny fő győztese id. Csontos György karcagi jeles főző lett, aki az aranyérem mellé a Kunszövetség, a Kazak Nagykövetség és az Első Magyar Fehérasztal Lovagrend különdíját, valamint a verseny vándorkupáját és egy díszserleget is átvehetett.

A főzőversennyel párhuzamosan a rendőrség is külön főző versenyt rendezett a Talentum Óvoda udvarán, ahol a díjakat Szepesi Tibor polgármester és F. Kovács Sándor országgyűlési képviselő  adta át.

A zsűri mellett azonban a közönség is szavazhatott, hiszen több főzőnél már délre elfogyott a pörkölt, ám a később érkezőknek is jutott még a karcagi hungarikumból.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában