Ballag már a vén diák

2024.05.02. 19:50

Bolondballagás szolnoki módra: faültetés és színes ruhák amíg csak a szem ellát – galériával és videóval

Mint minden évben, úgy idén sem maradt el a sok színes program, amit a szolnoki végzős diákok részére szervez a város. A rendezvény ez alkalommal is több helyszínen zajlott, így a tizenkettedikesek méltón búcsúzhattak el a középiskolától.

Köllő Judit

Már 2012 óta hagyomány, hogy a város polgármestere köszönti a ballagó tanulókat. Az eseményen elsőként a végzős diákok parkjában fát ültetnek, majd egy nagyszerű bolond ballagás veszi kezdetét. Mindez idén sem volt másként, hiszen a polgármesteri köszöntőt követően több száz végzős gyűlt össze a Kossuth téren, hogy hangulatos jelmezekkel búcsúztassák az elmúlt négy esztendőt. 

MJA_1447
A bolondballagás mellett idén is számos programban vehettek részt a végzős diákok
Fotó: Mészáros János

– Idén több mint nyolcszáz fiatal fejezi be a középiskolát – emelte ki Szalay Ferenc polgármester. 

A facsemeték ültetése minden esztendőben azt jelképezi, hogy a jövőbe vetett munkát most írjuk. 

– Ahogy a facsemeték, mi magunk is megerősödünk, fejlődünk és gyökeret eresztünk. Úgy hiszem, hogy szolnokinak lenni, vagy ebben a térségben élni nagy megtiszteltetés mindnyájunk számára. Így kívánom a végzős tanulóknak, hogy szerezzenek sok tapasztalatot, tanuljanak, s végezetül térjenek vissza hozzánk, hogy gyökeret eresszenek – fogalmazott a polgármester.

A hagyományteremtő rendezvényen számos iskola osztálya egyedi és hangulatos jelmezekkel vonult át a Kossuth térre, ahol a kreativitás jegyében kiválasztották a legkreatívabb jelmezbe bújt iskolát. 

Az előző évektől eltérően, idén két iskola kapta a fődíjat. 

A Széchenyi István Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium diákjai ügynököknek, míg a Szolnoki SZC Sipos Orbán Szakképző Iskola és Kollégium diákjai huszároknak öltöztek a jeles eseményen. A zsűri tagjai pedig mindkét intézményt érdemesnek találta a 100 ezer forintos főnyereményre.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában