Összefoglaló

2024.02.19. 20:40

Kutyaterápiás foglalkozásokat tartanak Tiszabőn – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Forrás: szoljon.hu

A mozgásfejlesztésben, emellett a kóbor kutyák által okozott traumák feldolgozásában is segít a Kutyabaj-Mentál Kft. iskolavezetője Vámos Zoltán, Pandával és Simivel a két border collie-val. A 4. évfolyamnak évek óta tartanak órákat a tiszabői általános iskolában.

Kétszázmillió köbméteres a Jászkunság tározott vízkészlete. Bár az elmúlt időszak nem volt csapadékhiányos, jöhet még aszály. A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság vízvisszatartással, tározással készül a száraz periódusra.

A szolnoki pedagógusok is nagyon várták már a béremelést. A kormányrendelet szerint a szakképzésben oktatóknak nem lehet kevesebb a bére 582 ezer forintnál, de a tapasztaltabbak a 670–720 ezer forint közötti, a legkiválóbb oktatók pedig akár a 800 ezer forintos alapbért is elérhetik.

Szinte megsemmisült egy tiszaföldvári ház a pusztító gázrobbanástól. Gázpalack robbant fel egy tiszaföldvári házban. A robbanásban az épület nagy része megsemmisült.

Kerékpárokat és ruhákat lovasított meg egy berényi munkásszállóról egy nő és élettársa. A rendőrök a 23 éves nőt és 28 éves élettársát előállították a rendőrkapitányságra, ahol lopás vétség miatt gyanúsítottként hallgatták ki őket, mely során az elkövetők beismerő vallomást tettek.

Borotvaélen: a borbélymesterség különleges eszközeit mutatják be Kunszentmártonban. Ön tudja, mire való a hajhigrométer? Hétköznapi tárgyakat, egyebek mellett fésűket, parfümös üvegeket, kézi hajvágógépket, borotvapengéket, borotvákat is megtekinthetnek majd az érdeklődők a Kunszentmártoni Helytörténeti Múzeum legújabb kiállításában. Ezúttal az orvosborbélyok, és az ebből a mesterségből kifejlődő borbély szakma történetét kutatják. A témáról Pálinkás Gábor muzeológus mesélt.

Tiszaroff, ahol gyönyörű verset ihletett egy selymes édenkert. A fotós a környezetet olvassa: tájakat, településeket, tárgyakat, épületeket, formákat, jelenségeket, arcokat, alakokat, mozdulatokat. Az újságíró is. Az egyik fényképezőgéppel dolgozik, a másik klaviatúrával. Az eredmény: ezúttal Tiszaroffon barangolhatnak olvasóink.

Hulladékhegyeket sodort partra a Tisza Szolnoknál. Meghozta kéretlen rakományát a napokban a Tisza: az áradó folyó tetemes mennyiségű hulladékot vetett partra Szolnoknál. A szakemberek már rajta vannak a szemét eltakarításán, az ugyanakkor féligazság, hogy a piszok többnyire más országokból érkezett.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában