2024.02.24. 20:59
Ínycsiklandó ételek illata lengte be a szolnoki iskolát – a nap legfontosabb hírei egy helyen
Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.
Nem hétköznapi látvány tárult azok szeme elé, akik szombaton a szolnoki malomzugnál Zagyvánál jártak.
Az országos, Magyarország étele elnevezésű eseménynek ad otthont a hétvégén a Szolnoki SZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola.
Vasárnapi bringázásra hívják az érdeklődőket a tiszafüredi Albatrosz Kikötőben.
Az idén 78 nevezés érkezett a nagy múltú borversenyre, melyet a Szandaszőlősi Művelődési Házban rendeznek meg szombaton. Kétszer három fős, szakértő zsűri bírálja napközben a beérkezett borokat, melyeket a gazdakör tagjai számozott üvegekben vonultattak fel. Felvételeink a zsűrizést örökítették meg.
A Tisza tetőzését szombatra becsülték a szakemberek, a víz a belvárosban a gátoldal lábán nyaldosta.
Szombaton a Városi Sportcsarnokban rendezte meg a Déryné Kulturális Központ a Hungarikum Fesztivál Karcagon – Karcagi Kolbászízesítő Verseny elnevezésű programot, amelyre 25 csapat nevezett.
Továbbra is gyakoriak az internetes csalások. A világhálón kiadott személyes információk veszélyeire nem lehet elégszer felhívni a figyelmet. A Szoljon.hu legújabb podcastjében azonban Vojter-Szabó Zita rendőr alezredes, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága Bűnmegelőzési Osztály vezetője azonban igyekszik tanácsokkal, példákkal segíteni a megelőzést.
A tősgyökeres szolnoki Vámosi Antal már koránál fogva is maga a történelem. Az 1943-as születésű „meglett”, mégis máig nyughatatlan férfiembert leginkább legendás búvármúltja miatt ismerhetik sokan. Számos víz alatti kalandját sokszor „megénekelte” már lapunkban is, de mindig akadnak a múltjában még feltáratlan mélységek. A tavalyi év Prima-különdíjasával ezekből szemezgettünk.
Több mint 5,6 milliárd forint főösszeggel fogadta el a város 2024-es költségvetését Jászárokszállás képviselő-testülete. Legfontosabb a város stabil, gazdaságos működtetése, a kötelező feladatok magas színvonalú ellátása, valamint az összes önként vállalt feladat megtartása, illetve bővítése. A beruházásokra, fejlesztésekre előirányzott összeg ebben az évben meghaladja az egymilliárd forintot.
Ínycsiklandó ételek illata lengte be a Szolnoki Szakképzési Centrum Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola épületét szombaton. Idén először tartották a Magyarország étele versenyt Szolnokon, ahol összesen 20 csapat mérte össze tudását. Hagyományos alapanyagok újragondolva kerültek a tányérokra finomabbnál finomabb ételeket készítettek a szakácsok, melyeket a hét tagú zsűri értékelt. A szinte tapintható izgalom érthető volt, hiszen a döntőbe jutásért mérkőztek meg a résztvevők.