Esélyteremtés

2023.12.18. 15:30

Portaprogram: ősszel fákat, tavasszal jószágot kapnak a családok Kőteleken

Gyümölcsfákat és szerszámokat kaptak kőteleki családok a közelmúltban. Ők azok, akik részt vesznek a Családi portaprogramban, s tavasszal folytathatják a termelést.

Rimóczi Ágnes

Gyümölcsfákat kaptak a portaprogramos családok, tavasszal pedig jószágok érkeznek hozzájuk

Forrás: Beküldött fotó

Sikeresen pályázott, s közel hárommillió forint támogatást nyert a kőteleki önkormányzat a Családi Portaprogram szociális programban. A településvezetés közreműködésével így negyven helyi család vesz részt a programban, s kap lehetőséget arra, hogy „belekóstoljon" az önellátásba, s termeljen.
– A közelmúltban minden érintett család három-három, különböző fajtájú szilvafát kapott, valamint a növénytermesztéshez, kertműveléshez, s természetesen faültetéshez szükséges szerszámokkal is gazdagodtak. Így kaptak például ásót, gereblyét, lapátot – mondta el a témával kapcsolatban Lovász Tibor. A polgármester hozzátette: a résztvevők a program keretében egy oktatáson is részt vesznek, valamint egy mentor segítségével igyekeznek elsajátítani a szükséges ismereteket, tudnivalókat. A mentor figyelemmel kíséri a tevékenységüket és szükség esetén segít a családoknak.
– A program tavasszal folytatódik majd, amikor csirkéket és a jószágok etetéséhez szükséges tápot kapnak majd a családok. Mindezek mellett vetőmag is kerül majd hozzájuk, így tudnak kiskerti zöldségeket, mint például hagymát, sárga- és fehérrépát vetni, majd nevelni. A haszonnövényeken túl ráadásul virágokat is kapnak majd, amivel a kertjeiket, portáik elejét tudják majd szebbé, rendezetté tenni – szólt a program folytatásáról a településvezető. Mindezeken keresztül valósulhat meg tehát Kőteleken is a Családi portaprogram célkitűzése. Ami nem más, mint hogy segítséget nyújtson a családok megélhetéséhez, hozzájáruljon az adott település, utcarész, ház rendezettebbé tételéhez, valamint támogatást jelentsen a foglalkoztatás növeléséhez, magasabb foglalkoztatási szint eléréséhez is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában