Galériával

2023.09.12. 08:00

Szárnyas ételekkel szálltak harcba az értékes nyereményekért a cibaki főzőversenyen

A hagyományos kakas mellett fürj és emu is került a bográcsokba a Szárnyas ételek főzőversenyén Cibakházán. Szombaton délután kulturális programokból sem volt hiány a Nádas Vendéglő és Rendezvényházban.

Pakainé Pusztai Nóra

A helyi és környékbeli néptánccsoportok is felléptek a cibaki rendezvényen

Forrás: Beküldött fotó

Már a kora reggeli órákban elkezdték az alapanyagok aprítását és az előkészületeket a szárnyas ételek főzőversenyén Cibakházán. A Nádas Vendéglő és Rendezvényház melletti útszakaszon huszonegy csapat ragadott fakanalat szombaton. A családok és baráti társaságok nemcsak a nagyközségből, hanem egyebek mellett Nagykörösről, Kecskemétről és Túrkevéről is érkeztek. A Roma Nemzetiségi Önkormányzat sátránál három másik megye is képviselte magát.

– A bográcsok többségében kakas főtt, mindenféle variációban, például tanyasi módon nokedlivel. De készült kakashere és zúza is, a legkülönlegesebb mégis a fürj és az emupörkölt volt – tudtuk meg Lakatos Mihály étteremtulajdonostól és Lakatos Roland, szervezőtől.

Minden csapat emléklapot kapott, az ételeket zsűri értékelte. Az első hely egy televíziót, a második egy grillsütő, a harmadiknak egy hintaágyat ért.

A délután folyamán a színpadon is felpezsdült az élet, felléptek a helyi és környékbeli néptánccsoportok, egy debreceni grafikus napközben karikatúrákat rajzolt a résztvevőkről. A Szentesről érkező Hunyadiak középkori táncházzal és vívás bemutatóval készültek, ágyúlövések hangja törte meg az utca zaját.

– A két tehetséges fiatal Boros Attila és Boros Tamás után Kertész Iván slágereket énekelt, majd tűz és fényshow vette kezdetét. A talpalávalót hajnalig Mulatós Kata húzta – sorolta Lakatos Roland. Hozzátette, szeretnének hagyományt teremteni a rendezvénnyel, melyre több mint ezren kilátogattak.

– Tavasszal nyulat főztek a résztvevők, most szárnyast. A tervek szerint jövőre vadételek, és lecsók versenyeznek majd – utalt előre.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában