Gasztrokultúra

2023.09.30. 17:50

Ez egy marha jó nap volt: ínycsiklandó finomság készültek a bográcsokban Kunmadarason – galériával

Immár második alkalommal rendezték meg szombaton az „Egy Marha Jó Nap Kunmadarason” elnevezésű rendezvényt az önkormányzat és a Kunmadarasi Honismereti Egyesület szervezésében.

Daróczi Erzsébet

Jó hangulatban telt a főzés

Fotó: Daróczi Erzsébet

A szervezők nevében Nagy Ferencné elnök köszöntötte a vendégeket.

Mint elhangzott, ez a nap nemcsak a gasztronómiáról szólt, hanem tisztelgésnek szánták azon kunmadarasi emberek, családok előtt, akiknek egykor megélhetést jelentett a szarvasmarhatartás, a pásztorkodás pedig életformájukká vált.

A szombati főzőversenyen is szarvasmarhából kellett elkészíteni az ebédet. A huszonnégy csapat által készített ételek közül zsűri választotta ki a legjobbakat Gelei Tamás mesterszakács, a Magyar Konyhafőnökök Egyesületének tagja vezetésével.

A nap során pásztortüzet gyújtottak, volt népi játszótér és színpad a kicsiknek, míg a felnőtteket kulturális műsor vűrta.

A rendezvény ideje alatt a hortobágyi pásztorkodásról, pásztoréletről készült filmet is lejátszották, illetve nyolcszáz adag marhagulyást kínáltak ebédre a szervezők a vendégeknek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában