Jászkunság

2023.08.03. 19:30

Idáig 2,3 tonna hulladéktól sikerült megtisztítani a Tiszát

Több mint 200 petkalózzal róják a Tisza területeit az XI. Tiszai PET Kupán. Az önkéntes csapatok szombat délutánra érkeznek meg Szolnokra, ahol kiderül ki viheti haza a győztesnek járó trófeát.

Köllő Judit

A Tiszaroffi kikötőbe érkezett tegnap délután az XI. Tiszai PET Kupa legénysége

Forrás: Beküldött fotó

Hétfőn délelőtt fél tízkor Kisköréről elstartolt, majd tegnap délután Tiszaroffra érkezett a XI. Tiszai PET Kupa folyami hulladékgyűjtő verseny teljes legénysége. A petkalózok a mai nap folyamán Nagykörűbe érkeznek, ahol egy teljes napot pihennek és várhatóan, -ha az időjárás is engedi- szombaton érkeznek Szolnokra, ahol kiderül ki viheti haza a győztesnek járó trófeát.

Nagy öröm számunkra, hogy évről évre ilyen nagy érdeklődés övezi a PET Kupát

 – emelte ki Tamás Zsolt, a PET Kupa versenyigazgatója. 

– Még nagyobb elismerést jelent az, hogy a résztvevőink 25 százalékát általában a fiatalok és a gyerekek töltik ki, ami azt jelenti, hogy a jövő nemzedékei is kellően érdeklődőek az ilyen akciók iránt. A jelenlegi megmozduláson körülbelül 220 petkalózzal ezidáig 2,3 tonna hulladéktól sikerült megszabadulni a Tiszát.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában