nem veszélyes

2021.06.30. 09:50

Sötétszürke víz folyt a csapokból Szolnokon

Többen is panaszkodtak a csapból folyó víz színére Szolnokon.

Molnár-Révész Erika

Több szolnoki háztartásban is szürke víz folyt a csapból

Forrás: Beküldött fotó

– A nyolc éves kisfiamat fürdettem volna hétfőn este egy kimerítő tábori nap után, ám ahogy megnyitottam a csapot, ilyen feketés, koszos víz folyt belőle – mutatta a kád aljában a zavaros, szürkés víz nyomait Váci Melinda.

A többgyermekes édesanya elmondta, a fürdést gyors zuhanyzással megoldották, és szerencsére volt a hűtőben csapvíz is, ugyanis csak azt fogyasztanak.

– Így tudtunk reggel inni meg fogat mosni, a csapból folyó víz akkor ugyanis még mindig zavaros volt, nem tudjuk az okát

– tárta szét tanácstalanul a kezét.

Több szolnoki háztartásban is szürke víz folyt a csapból
Fotó: Beküldött fotó

Nem ők az egyetlenek, akiknél fekete víz folyt a csapból, a város szinte minden részéről panaszkodtak a lakók a közösségi oldalakon. Többen a tájékoztatás hiányát is kifogásolták.

Kérdéseinkkel megkerestük a szolgáltatót, vagyis a Víz- és Csatornaművek Koncessziós Zrt.-t.

– A problémát a felszíni vízmű mechanikai tisztítása során egy olyan technológiai szűrőelem meghibásodása okozta, amely az ivóvíz szűrését végzi, így magasabb zavarosságú víz került ki a hálózatba. A zavaros víz csak esztétikai kifogást, veszélyt nem jelentett se belső, se külső használat során. Sötét színét a vízben lebegő formában megjelent veszélytelen komponensek okozták – állt a válaszban.

A szolgáltató hozzátette, azóta a beavatkozásokat megtették, a hibát kiküszöbölték, a gerinchálózat mosatását elvégezték. A működés helyre állt, a szolgáltatott ivóvíz minősége pedig megfelelő.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában