Galériával

2021.03.23. 12:55

Elkészült az új főtér Tiszafüreden

Új főtér várja a látogatókat Tiszafüred belvárosában, véget ért a kivitelezés, megtörtént a műszaki átadás. A projekt keretében egy játszóparkot is építettek a Városligetben.

Ujvári László

20210322_Tiszafüred_Hamarosan elkészül a város új főtere, megtartották az új szökőkút-rendszer próbaüzemét_Ujvári László_ÚN

Új térkövezett főtér épült a régi vásárcsarnok helyén, padokat, biciklitárolókat és hulladéktárolókat, dézsás növényeket helyeztek ki, valamint elbontották a római katolikus templom melletti régi kerítést. Azonban az új főtér leglátványosabb részét az impozáns, fény- és hangjátékkal is felszerelt szökőkút-rendszer jelenti, melynek a napokban volt a próbaüzeme.

Emellett egy köralakú tetőteraszos kávézó és nyilvános mosdó épült, és kialakítottak egy új, akadálymentesített sétányt a régi zeneiskola helyén, amely összeköti főteret és a Belsőfokpart úti új orvosi rendelőt és piaccsarnokot.

A fejlesztés része volt a Városliget átalakítása, ahol egy nagy területű játszóparkot és parkolókat hoztak létre, utcabútorokat helyeztek ki, valamint ott is nyilvános mosdót építettek. A park két ikonikus dombján pedig szökőkutat és kilátót helyeztek el, a dombok lábánál pedig egy dísztó kapott helyet, amelyen egy, a kilátóhoz vezető híd ível át.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában