MARTFŰ

2019.02.07. 16:22

Új mosogatógépet kapott a martfűi iskolakonyha

Új, átadórendszerű, alagutas mosogatógép segíti az iskolakonyha dolgozóinak munkáját.

Joó Zsuzsa

Mindenki érdeklődve nézte az új gépet

Fotó: Martfűi Média

Az önkormányzat támogatásával megvásárolt berendezés kimondottan arra szolgál, hogy az evőeszközöket, poharakat és a tányérokat tisztára mossa, fertőtlenítse és megszárítsa.

A közkonyha nagy teljesítményű mosogatógépét Bali Gábor élelmezésvezető, az iskolakonyha vezetője mutatta meg az érdeklődőknek.

Herbály Jánosnétól, a Martfű Média munkatársától megtudtuk, az alagutas mosogatógép egyik oldalán valaki leszedi a szennyes edényeket az ablakból, berakja egy erre kialakított kosárba, az végigmegy a rendszeren, magas hőfokon átmossa, fertőtleníti, és szép lassan átküldi a kivevő oldalra, ahol higiénikus edényzet jön ki.

Mindenki érdeklődve nézte az új gépet
Fotó: Martfűi Média

Ez a technológia teljesen száraz felületet eredményez. Gonda Lajosné, a konyhát üzemeltető szolgáltatóközpont vezetője elmondta, a közel négymillió forintos géphez ki kellett alakítani az áramvezetéket, valamint a gépet be kellett kötni a vízvezetékrendszerbe.

A gép bőven lefedi azt az edényzetszámot, amelyet az iskolakonyhán használnak – írta a martfu.hu is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában