JÁSZBOLDOGHÁZA

2018.10.15. 15:30

Család- és helytörténeti kutatások tapasztalatairól is beszélgettek

Minden évben megrendezik a Jász Baráti Társaságok vezetőinek találkozóját. A fórumot immár tizennegyedik alkalommal tartották meg, amelynek ezúttal Jászboldogháza adott otthont.

Illés Anita

Kulturális műsorral kezdődött a fórum

Fotó: Illés Anita

A házigazdák nevében Veliczky Józsefné, a Boldog Bt. Egyesület elnöke és Szűcs Lajos polgármester köszöntötte a civilek képviselőit. Muhari Kristóf versmondó előadását és Kátai Gréta furulyajátékát követően a résztvevők röviden beszámoltak szervezeteik elmúlt évben elért eredményeiről és további céljaikról.

Kötetlen beszélgetéssel folytatódott a találkozó, amelynek középpontjában a helytörténeti és családtörténeti kutatások területén szerzett tapasztalatok álltak.

A tanácskozás után megnézték Bajor Imre kiállítását, majd az aradi vértanúkra emlékezve koszorút helyeztek el a 48-as szabadságharc emlékoszlopánál.

Kulturális műsorral kezdődött a fórum
Fotó: Illés Anita

A vendéglátók a tájháznál bográcsgulyással, kemencében sült cipóval és lángossal fogadták a jászsági településekről érkező egyesületek képviselőit. Jövőre Jászfelsőszentgyörgyön találkoznak a baráti társaságok.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában