GALÉRIÁVAL

2018.09.26. 15:30

Új nehézipari gyártóüzem indult Tiszafüreden

Szeptember közepén új nehézipari gyártóüzemet indított a Tisza-tó fővárosában, a Dunakeszi székhelyű Autogut Kft. Az eredetileg kamionjavítással és kamion-felépítmény gyártással foglalkozó vállalat bővíteni fogja tevékenységi körét.

Ujvári László

A gépipari profil mellett az építőiparban is szeretnének megjelenni, elsősorban acélszerkezetek gyártásával. Megrendeléseik jelentős része külföldről érkezik.

– A konténergyártást két évvel ezelőtt kezdtük el. A megrendeléseink annyira megemelkedtek, hogy kénytelenek voltunk keresni egy másik iparterületet. Itt nagyon jók az adottságok, kiváló az ipari környezet – magyarázta Varga Sándor az Autogut Kft. ügyvezető igazgatója.

Olyan helyet kerestek, ahol egykor nehézipar működött. Hallották, hogy Tiszafüreden nagy volumenű nehézipari, vasipari termelés volt néhány évtizeddel ezelőtt. A városvezetés is segítőkészen állt a kezdeményezéshez, hiszen a munkahelyteremtés közös érdekük.

Közel húsz fő kezdte meg a munkát az új gyártóüzemben. Ha minden jól alakul, jövőre akár százhúsz fő is dolgozhat az egykori 606-os hajógyári nagycsarnokban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában