kétpó

2018.09.14. 12:45

Szombaton főzik a Kárpát-medence lekvárját

A történelmi Magyarország számos területéről érkeztek azok a szilvák, melyeket szombat reggel összeöntenek, és megfőzik a Kárpát-medence lekvárjaként.

A helyi közfoglalkoztatott asszonyok már válogatják és mossák a lekvárba szánt, érett szilvákat.

Fotó: Mészáros János

A szabadtéri kemencénél felállított üstben közel nyolc órán keresztül kavargatják majd a lekvárt.

Az ízes végeredményből minden adományozó településre eljuttatnak majd egy-egy díszes üvegnyit. Képünkön a helyben termett gyümölcsöt készítik elő a lekvárfőzéshez a közfoglalkoztatott asszonyok.

A helyi közfoglalkoztatott asszonyok már válogatják és mossák a lekvárba szánt, érett szilvákat.
Fotó: Mészáros János

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában