kétpó
2018.09.14. 12:45
Szombaton főzik a Kárpát-medence lekvárját
A történelmi Magyarország számos területéről érkeztek azok a szilvák, melyeket szombat reggel összeöntenek, és megfőzik a Kárpát-medence lekvárjaként.
A helyi közfoglalkoztatott asszonyok már válogatják és mossák a lekvárba szánt, érett szilvákat.
Fotó: Mészáros János
A szabadtéri kemencénél felállított üstben közel nyolc órán keresztül kavargatják majd a lekvárt.
Az ízes végeredményből minden adományozó településre eljuttatnak majd egy-egy díszes üvegnyit. Képünkön a helyben termett gyümölcsöt készítik elő a lekvárfőzéshez a közfoglalkoztatott asszonyok.
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Feliratkozom a hírlevélre