KUNSZENTMÁRTON

2018.03.09. 15:30

Molnár Lajos nevét viselheti a kunszenti sporttelep

Névadó ünnepséget tartottak az elmúlt héten a kunszenti Érparti Sportpályánál.

Joó Zsuzsa

Az intézmény ettől kezdve a Molnár Lajos Sporttelep nevet viseli. A város ezzel adózik és tiszteleg a település egykori főjegyzője előtt, aki 1922-ben a Kunszentmártoni Torna Egylet alapító tagja és első elnöke volt.

Mindezek mellett elévülhetetlen érdemeket is szerzett Kunszentmárton sport- és közéletében, a város fejlődésében.

Az ünnepségen Mravik Gusztáv, a Magyar Olimpiai Bizottság tagja, valamint Molnár Lajos gyermeke, dr. Molnár Éva és a család több tagja is részt vett. Dr. Molnár Éva levélben fejezte ki köszönetét.

Ahogy írta, „már az indítás (Erdélyi József versét Szabó Gyula előadásában hallhatták a résztvevők) emelkedett hangulatot teremtett, belőlem könnyeket csalt elő. Külön köszönöm a nagy örömöt okozó fotókat, azt is, hogy nevekkel szerepelnek a képek. Így még több sportszerető kunszentmártonira tudok személyesen is visszaemlékezni.”

Veres István, a KuTE tiszteletbeli elnöke személyesen is ismerte Molnár Lajost. Vissza­emlékezésében elmondta, az egykori főjegyző hetedik gyermekként született a családba, mindig is jó eszű fiú volt.

Későbbi érdemei vitathatatlanok. Ő volt az, aki ötszáz házhelyet osztott ki a letelepülni vágyó embereknek. Nevéhez fűződik a település villamosítása, a polgári iskola elindítása, Kunszentmárton fürdővárossá nyilvánítása és a Körös-parti szabadidős délutánok szervezése is.

Természetesen a fiatal sportoló­kat is támogatta: rendszeresen szervezett nekik különböző bajnokságokat.Az ünnepi program része volt Molnár Lajos emléktáblájának leleplezése, koszorúzása és felszentelése is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában