Erre nem számított

4 órája

Elhűlve telefonált a sekrestyés, amikor meglátta, mi fogadta a templom belsejében

A Tízparancsolatból biztosan csak a hatodikig jutott az a jászapáti templomi tolvaj, aki elfelejtette: nem csak az Atya lát a rejtekben, de a térfigyelő kamera is.

Rózsa Róbert

Felfeszítette a perselyt a jászapáti templomi tolvaj

Fotó: police.hu

Elképedve állt a jászapáti Kisboldogasszony-templom sekrestyése a plébánia perselyénél múlt pénteken. Látnia kellett, bizony, felebarátaink nem mindegyike jutott el a Tízparancsolat hetedik pontjáig (Ne lopj!), az Úr házába pedig nem csak misére járnak. Az egyházi tisztviselő ugyanis arra lett figyelmes, hogy valaki felfeszítette és kifosztotta a templomi perselyt. Értesítette is mindjárt a rendőrséget a jászapáti templomi tolvaj tettéről.

jászapáti templomi tolvaj, templom, tolvaj, Jászapáti, rendőr, sekrestyés, lopá
A persely mellett oltárról is lopott a jászapáti templomi tolvaj
Fotó: police.hu

Hamar elfogták a jászapáti templomi tolvajt

Mint a police.hu-n olvasható, a rendőrök meg is jelentek a helyszínen, és kamerafelvételek segítségével megállapították, hogy előző nap, múlt csütörtökön egy idegen kétszer is besurrant a templomba. Először a perselyt dézsmálta meg, később az oltár mellől egy rézcsengőt lopott el.

A rendőrök azonosították a felvételen látható 49 éves jászladányi férfit, és még péntek este elfogták a tolvajt. A férfit lopás bűntett megalapozott gyanújával hallgatták ki, aki be is ismerte tettét.

jászapáti templomi tolvaj, templom, tolvaj, Jászapáti, rendőr, sekrestyés, lopá
A rendőrök hamar elfogták a jászapáti templomot meglopó 49 éves jászladányi férfit
Fotó: police.hu

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában