Városszépítés

3 órája

Az őszi virágültetés tavaszra szépíti meg Szolnok közterületeit

A virághagymákat most kell elültetni, hogy tavaszra csodaszép virágokkal teljen meg Szolnok. A munkálatokat már elkezdték.

Mészáros Géza

Ősz van. Több ezer tarkálló őszi árvácskát ültetnek, valamint tulipán- és nárciszhagymát duggatnak a „Munkalehetőség a Jövőért” Szolnok Nonprofit és Közhasznú Kft. munkatársai Szolnok belvárosában a napokban. Fodor György, a társaság ügyvezető igazgatója elmondta, az évszak ezen táján szokták ezt a munkálatot elvégezni.

Őszi virágültetés
Őszi virágültetés Szolnok belvárosában. A „Munkalehetőség a Jövőért” Szolnok Nonprofit és Közhasznú Kft. munkatársai az Árkádok körüli közterületen duggatnak
Fotó: Mészáros Géza

A meteorológiai előrejelzés kiváló időt jósol ezen feladatok elvégzéséhez, ezért a megfelelő talaj-előkészítés után a helikopteres körforgalomban, továbbá a Szabadság téren, a Kossuth Lajos, illetve a Baross úton lévő virágágyásokba telepítenek ezerszám palántákat és hagymákat, melyek tavasztól pompázatos színekben fogják a szolnokiak lelkét megörvendeztetni.

A cégvezető arról is beszámolt, hogy az őszi árvácskák a tulipánokkal és a nárciszokkal való összeültetése remek párosítás.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában