Megtévesztés

2 órája

Csalók járják a várost, a történtek után már a régi ismerőseikben sem bíznak a helyiek

A napokban tette közzé a hírt a város hivatalos oldala, mely szerint magukat csatornajavító munkásnak kiadó személyek kifosztottak egy idős helyi lakost. A poszt sorai szerint az abonyi csatornás csalók először csak munkadíjat kértek, majd nagyobb zsákmányt szereztek maguknak. A történtek után bizalmatlanokká váltak a helyiek.

Kocsis-Szabó Lilla Laura

– Egy idős férfi múlt pénteken a háza előtt gereblyézett, ekkor szólította meg őt három férfi. Magukat szakembernek kiadva a csatorna cseréjét kínálták, melybe tulajdonos bele is ment – tájékoztatott a város hivatalos oldala az abonyi csatornás csalók kapcsán.

abonyi csatornás csalók
Nem elégedtek meg húszezer forinttal az abonyi csatornás csalók
Fotó: Illusztráció / Forrás:  Shutterstock.com

Először csak munkadíjat kértek az abonyi csatornás csalók

A magukat szakembernek kiadó csalók valóban kicseréltek egy csatorna szakaszt, a munkáért pedig húszezer forintot kértek.

– Az idős úr kifizette őket, de az elkövetők kilesték, hol tartja a megtakarított pénzét, majd a teljes összeget ellopták tőle – fogalmaztak. Az ügyben feljelentés történt, az elkövetőket még keresik.

A rendőrséget is megkérdeztük az abonyi csatornás csalók ügyében

Az eset kapcsán a Pest Vármegyei Rendőr-Főkapitányságánál is érdeklődtünk. Megerősítették, hogy valóban történt egy ilyen eset Abonyban.

– Pénteken egy idős abonyi férfi tett bejelentést, miszerint csaló, csatornajavító munkások jelentkeztek nála, hogy kicserélik a hibás csatornát. A munkát valóban elvégeztek, ám miután távoztak, fény derült arra, hogy a sértett pénzét ellopták – tájékoztatott Beluzsárné Belicza Andrea sajtóreferens.

Hozzátette, az eset kapcsán ismeretlen tettesek ellen büntetőeljárás indult a Ceglédi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán.

Információink szerint a történtek után bizalmatlanokká váltak a helyiek. Gyanakodva fogadják az idegeneket, s állítólag az is előfordult már, hogy a valódi szakembereket sem engedték be a portájukra.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában