Kézilabda

2 órája

Kiütötte a Túrkevét a Mezőtúr

Az NB II. hatodik fordulójában a Mezőtúri AFC és a Szolnok KCSE nyerte vármegyei csapatok csatáját, a Székács KE pedig hozta a kötelezőt a Mizse KC-vel szemben.

Varga Csaba

Két vármegyei derbit is rendeztek hétvégén az NB II.-ben. A G csoportban a Szolnoki KCSE a Kunszentmártont, míg a H csoport a Mezőtúri AFC a Túrkevét győzte le.

Juhász Patrik, kézilabda, Székács KE, Mezőtúri AFC, NB II.
Juhász Patrik és törökszentmiklósi társai magabiztos győzelmet arattak, így a Székács behozta pontban a PLER-t az élen, míg a H csoportban a Mezőtúri AFC vezet
Fotó: Facebook.com / Székács KE

G csoport

Kunszentmárton KSK–Szolnoki KCSE 31–38 (14–21)

Kunszentmárton, 100 néző. V.: Hovány I., Ubornyák Z.

Kunszentmárton: Boróczky és Gyergyádesz (kapusok) – Csiki 6, Czető D. 1, Gercsó 8, Korom 1, Sánta 5, Szabó Á., Tóth Á. 6 (4), Kis B. 1, Csöndes 1, Juhász K. 1, Palásti 1, Czető Á. Edző: Ignácz Vilmos.

Szolnok: Pallér és Boldog (kapusok) – Szabó Cs. 8 (3), Kádár 2, Ladányi 8, Fekete B. 4, Nyikos 2, Bagdi 6, Gál D. 2, Szűcs H. 2, Dorka 4, Kovács I., Töröcsik, Czombos K., Prigl. Edző: Czombos Sándor.

Mintegy húsz percig egymás nyomában loholtak a felek, ezt követően azonban sebességet váltott a vendégcsapat és egy 10–3-as rohammal ellépett ellenfelétől. A második félidőben sem változott a játék képe, a szolnoki gárda begyűjtötte első győzelmét, míg a Kunszent továbbra is pont nélkül áll.

Székács KE GÉF-PRO–Mizse KC 35–29 (21–14)

Törökszentmiklós, 200 néző. V.: Juhász I., Szilágyi G.

Székács: Berki – Pásztor Á. 10 (4), Juhász 7, Határ 7, Nagy A. 4, Nyeső 1, Teleki 4. Csere: Subicz és Rizinger (kapusok), Sütő, Zsigmond 1, Szikszay, Csanádi 1, Szöllősi. Edző: Szloska Krisztián.

A hazaiak ismét jól rajtoltak, Berki Pál kapus sorra bemutatott bravúrjainak és a remek támadójátéknak köszönhetően hét góllal megnyerte az első játékrészt a Székács. A folytatás sem hozott nagyobb izgalmakat, a hazai együttes kontrolálta a mérkőzést, magabiztos győzelmét nem fenyegette veszély.

Szloska Krisztián: – Jó felfogásban kézilabdáztunk, ugyan a második félidőben kicsit visszaesett a teljesítményünk, de nem engedtük, hogy átvegyék tőlünk az irányítást. Elismerés jár a fiúknak az ötödik győzelemhez.

További eredmények: Kiskunmajsa–PLER U21 24–38, Üllő–Kecskemét 32–27.

A G csoport állása: 1. PLER U21 10 pont, 2. Székács 10, 3. Üllő 9, 4. Kecskemét 8, 5. Mizse KC 4, 6. Kiskunmajsa 4, 7. Szolnok 3, 8. Kunszentmárton 0 pont.

H csoport 

Túrkevei VSE– Mezőtúri AFC-Syngenta 31–42 (14–20)

Túrkeve, 300 néző. V.: Herceg U., Piller T.

Túrkeve: Kiss A. – Keresztes M. 5, Ács 3, Cselovszki Cs. M. 5 (3), Simon I. 1, Lukács J. 2, Keresztes I. 1. Csere: Jánosa (kapus), Bettembuk 1, Nagy I. 4 (2), Szeremi, Debreceni 6, Sütő 3, Bordács, Koós, Cselovszki Cs. B. Edző: Patocskai László.

Mezőtúr: Lipták – Gyenge 1, Csige 3 (1), Kovács T. 9, Murányi 7, Soós 5, Farkas B. 5. Csere: Czikó és Molnár B. (kapusok), Zalai 6, Zvolenszki 2 (1), Gábor B. 3, Sárosi, Tusjak, Lengyel M., Losonc 1. Edző: Csizmadia Tamás.

A kezdeti tapogatózás után nekilódult a listavezető Mezőtúr, és a 20. percben már hét gól volt az előnye, 8–15. Rákapcsolt a Túrkeve és szívós csapatmunkával 14–17-re zárkózott fel. A félidő végén azonban a mezőtúriak három találatára nem érkezett válasz, 14–20. A térfélcsere után már, csak egy csapat volt a pályán Kovács Tamásék tetszés szerint érték el góljaikat, az 50. percben már tekintélyes differencia volt a felek között, 26–36. A hajrában nem történt változás, a mezőtúriak magabiztos győzelméhez nem fért kétség.

Patocskai László: – Szorosabb meccsre számítottunk a listavezető mezőtúriakkal szemben, akik hatékonyan és összeszedetten játszottak. A statisztika mindent elárul, a vendégek 47 lövésből 42 gólt jegyeztek, míg a mi csapatunk 52-ből csak 31 gólt lőtt. Sajnos így nem volt esélyünk egy szorosabb végeredményre.

Csizmadia Tamás: – Néhány perc megingástól eltekintve az történt a pályán, amit mi akartunk. Örülünk, hogy a szomszédvári rangadón magabiztos győzelmet arattunk, és őrizzük vezető helyünket a tabellán. Köszönjük közönégünknek, hogy Túrkevére is elkísértek bennünket és jó hangulatot teremtettek.

További eredmények: Berettyó MSE–Újkígyós 25–23, Kondoros–Békéscsaba 22–25, Orosháza–Makó 35–28.

A H csoport állása: 1. Mezőtúr 10 pont, 2. Orosháza 9, 3. Berettyó 8, 4. Újkígyós 7, 5. Túrkeve 6, 6. Makó 4, 7. Kondoros 2, 8. Békéscsaba 2 pont.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában