Nehéz napok

2024.09.10. 11:32

Több mint száz(!) órán át küzdöttek a tűzoltók a szolnoki telepen, izzó halmok között dolgoztak

A múlt csütörtökön, a Kőrösi útnál keletkezett tűz végső oltási munkálatait végezték a szakemberek kedden. Úgy tűnik, több mint száz óra után véget ért a folyamat. A hatalmas szolnoki tűz oltásában hat város egységei segédkeztek.

Kocsis-Szabó Lilla Laura

Frissítés, 12:02:
– A kollégák már visszatértek a területről, sikerült végleg befejezni a Kőrösi úti tűz oltási munkálatait – tájékoztatott Németh Ádám, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. Hozzátette, az eső nagyban hozzájárult a munka sikeréhez, a csapadék elősegítette az izzó területek lehűlését a szolnoki tűz helyszínén.

szolnoki tűz
A szolnoki tűz helyszínén kedden már csak az elszenesedett hulladékhalmok jelezték: az elmúlt napokban óriási lángok csaptak fel
Fotó: Nagy Balázs

Korábban írtuk:
Múlt csütörtök óta szinte folyamatosan munkát ad a tűzoltóknak a Kőrösi úti helyszín, ahol a nagy mennyiségben felhalmozott papírhulladék kapott lángra. Ma már úgy tűnik, véget érhet a küzdelem a szolnoki tűz helyszínén.

– A területen erőgépek széthúzzák a bálákat, a szolnoki hivatásos tűzoltók pedig arról gondoskodnak, hogy eloltsák az esetleg újra fellobbanó lángokat – tájékoztatott az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. Az immár öt napja égő, izzó papírhulladék tüzénél összesen hat város hivatásos egységei avatkoztak be.

Lángolás már nem tapasztalható, így a vasúti közlekedést érintő korlátozásokra sincs szükség tovább

– erősítette meg a katasztrófavédelem.

Több mint száz(!) órája küzdöttek a szolnoki tűzzel

Előző este még javában dolgoztak a tűzoltók a Kőrösi úti helyszínen. Akkora már több, mint száz órája égett, izzott a nagy mennyiségben felhalmozott, bebálázott és szabadban tárolt papírhulladék.

– A szolnoki hivatásos tűzoltók négy vízsugárral oltották a közel száz négyzetméteres területen, másfél-két méter magasan parázsló, égő papírt – fogalmazott a katasztrófavédelem.

 A szeptember 5-én, csütörtökön fellobbanó lángok oltásához a szolnoki hivatásos tűzoltók mellett Ceglédről, Kunszentmártonból, Mezőtúrról, Jászberényből és a fővárosból is érkeztek hivatásos egységek. A szakemberek öt vízsugárral körülhatárolták a tüzet. A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett igyekeztek elfojtani a lángokat. A környező épületekből tizenöt gázpalackot is kihoztak, melyeket nem ért hőhatás. A munkagépek folyamatosan a lánglovagok segítségére voltak, szétválasztották az égő és nem égő hulladékot.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában