Labdarúgás

2024.09.17. 10:00

Gólzáport hozott a női bajnokság nyitánya

Szombaton hat mérkőzéssel kezdetét vette a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei felnőtt női bajnokság. Az összecsapásokon ötvenhárom találat született, ebből a Tehetség SE játékosai harminckétszer találtak be.

Kiss Ádám

A csapatokat ezúttal két darab hatos csoportba osztották a női bajnokság idei évadjában, ahol tornarendszerben mérkőznek meg egymással. Az őszi szezonban a csoportmérkőzéseket játsszák le a csapatok öt fordulón keresztül, tavasszal pedig az alapszakasz három-három legjobbja a felsőházban, míg a többiek az alsóházban folytatják a szereplésüket.

női bajnokság
Magabiztosan kezdte a szezont a fekete mezes Tiszaföldvár a női bajnokságban
Forrás: MW Archív

A mezőny összetételében változás a tavalyi szezonhoz képest, hogy a tápiószentmártoni székhelyű Aranyszarvas SE, a borsod vármegyei Szirmabesenyő és a Kisújszállás ezúttal nem nevezett a női keresztpályás bajnokságba. Bővült viszont a résztvevő csapatok száma a Bács-Kiskun vármegyei Tiszakécske, a jászberényi Tehetség SE, a Kunmadaras, a Kunszentmárton és az Öcsöd csapataival.

Az I. csoport – amelynek a címvédő Tószeg mellett az Abádszalók, a Fegyvernek, a Karcag, a Tiszafüred és az újonc Kunmadaras a tagja – szeptember 28-án kezdi meg a küzdelmeket, ezúttal a II. csoport együttesei léptek pályára Jászfényszarun.

A Tehetség SE dominálta a hideg, esős időben rendezett fordulót, két mérkőzésükön összesen harminckét gól szereztek úgy, hogy egyet sem kaptak. Előbb a frissen alakult Kunszentmártont ütötték ki 13–0-ra, majd a szintén a nyáron szervezett Öcsöd ellen nyertek 19–0-ra.

Magabiztos győzelmeket aratott a Tiszaföldvár is, 4–0 a Jászfényszaru ellen, majd 10–1 a Kunszentmártonnal szemben. A kunszentiek első, és eddig egyetlen gólját a mindössze tizenöt éves Kollát Mónika Kitti szerezte.

A Tiszakécske 6–0-ra nyerte az első mérkőzést az Öcsöd ellen, a forduló záró összecsapásán pedig a Jászfényszaruval játszottak 0–0-s döntetlent.

Az II. csoport szeptember 29-én, vasárnap folytatja a bajnokságot, hat mérkőzésen, Kunszentmártonban.

A női bajnokság II. csoportjának eredményei

Tiszaföldvár–Jászfényszaru 4–0,

Tehetség SE–Kunszentmárton 13–0,

Öcsöd–Tiszakécske 0–6,

Kunszentmárton–Tiszaföldvár 1–10,

Tehetség SE–Öcsöd 19–0.

A góllövőlista állása egy forduló után

8 gólos: Szabó Zsuzsanna (Tehetség SE).

7 gólos: Ádám Réka Robert (Tehetség SE), Tóth Réka (Tehetség SE).

5 gólos: Hagymásy Zsuzsanna (Tehetség SE).

4 gólos: Illés Janka (Tiszkécske), Pap Réka (Tiszaföldvár).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában