Döbbenetes mennyiséget loptak

2024.09.17. 06:55

Huszonnégy vasúti kocsiból vágtak ki kábelt a szolnoki pályaudvar tolvajai – videóval

Hatalmas anyagi kárt okoztak a szolnoki pályaudvar tolvajai.

Rózsa Róbert

Raktárszerű épületben húzták meg magukat a szolnoki pályaudvar tolvajai, de így sem rejtőzhettek el. Mindez a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság videójából derült ki hétfőn. A felvételeken az látszik, hogy a rendőrök metszővágóval lepattintják ama fészerről a láncot, berontanak az épületbe, majd letepernek és megbilincselnek egy férfit. Utóbbi annak a párosnak az egyik tagja, amely óriási kárt okozott a vasútnak Szolnokon.

szolnoki pályaudvar tolvaj, vasút, tolvaj, Szolnok, pályaudvar, kábel, lopás, rendőr
Rendőrkézre kerültek a szolnoki pályaudvar tolvajai. A két férfi többmilliós kárt okozott a vasúti kocsik kibelezésével
Fotó: police.hu

Kibelezték a vasúti kocsikat a szolnoki pályaudvar tolvajai

Mint a rendőrség közölte, szeptember 10-én a szolnoki állomás vasúti rendészei vették észre, hogy két férfi megbontotta több személyvonat mennyezetét:

kiszerelték a lámpákat, fénycsöveket, elvitték a bennük futó elektromos vezetékeket, majd elmenekültek.

A szolnoki rendőrök eztán széles körű adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek, majd előállítottak egy fiatalkorú fiút és egy 28 éves szolnoki férfit a rendőrkapitányságra, akiket lopás bűntett miatt hallgattak ki.

szolnoki pályaudvar tolvaj, vasút, tolvaj, Szolnok, pályaudvar, kábel, lopás, rendőr
Kötegekben álltak a lopott kábelek a tettesek rejtekhelyén
Fotó: police.hu

A felnőtt gyanúsított részletes beismerő vallomást tett. Elmondta, hogy nyáron 16 alkalommal 24 vasúti kocsiból vágta ki a kábeleket. Ezzel megközelítőleg hatmillió forint kárt okozott.

A rendőrség közölte, vizsgálják, hogy van-e köze a férfinek a MÁV sérelmére korábban elkövetett lopásokhoz. A tettest őrizetbe vették és indítványozták letartóztatását.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában