Baleset

2024.08.28. 10:39

Újabb halálos vonatgázolás történt, ezúttal Abonyban

Szomorú, de igaz: lassan nem telik el úgy egy hónap térségünkben, hogy ne gázoljon el valakit a vonat. A helyszínelés befejezéséig Abony és Szolnok között a vonatok egy vágányon közlekedtek.

Szoljon.hu

Szerda reggel az abonyi vasútállomáson történt halálos baleset. A vonatgázolásról a város hivatalos Facebook-oldala is beszámolt, tájékoztatásuk szerint egy helyi lakost gázolt el az egyik Intercity vonat, az érintett a helyszínen életét vesztette. 

vonatgázolás
Az abonyi vasútállomáson történt vonatgázolás
Fotó: Shutterstock.com / Forrás: Illusztráció

A balesetről a MÁVINFORM részletesen is tájékoztatott. Mint írják, szerda reggel a Nyugati pályaudvarról 6:20-kor Nyíregyháza felé elindult Tokaj IC (IC 650) az abonyi vasútállomásnál elütött egy embert. A helyszínelés befejezéséig Abony és Szolnok között a vonatok egy vágányon közlekedtek, a helyszínen azóta újra két vágányon halad már a forgalom.

Már szinte nem telik el hónap vonatgázolás nélkül

Az elmúlt időszakra jellemző volt, hogy minden hónapra jut legalább egy vonatbaleset. Június közepén egy Budapestről Nyíregyházára tartó személyvonat Szolnokon, a Széchenyi István körútnál ütött el egy embert, aki nem élte túl az ütközést.

Júliusban Pusztamonostoron, az állomás közelében történt baleset, az eset ezúttal is végzetes volt. Néhány napja pedig Ceglédnél egy férfi a tilos jelzés ellenére hajtott személyautójával a sínekre, és ütközött az ott érkező vonattal.A sofőr itt is életét vesztette. 

A balesetek a vasúti dolgozókat is megviselik

Nemrég a balesetek sokasága apropóján foglalkoztunk cikkünkben azzal, milyen mentális terhet is jelent ez a vasúttársaság dolgozói számára. Mint megtudtuk,

2023-ban a mozdonyvezetői munkakörcsoportban 43 kolléga vette igénybe a rehabilitációs pótszabadságot.

Öt mozdony- vagy motorvonat-vezető munkakörben foglalkoztatott kolléga igényelte a mentori kíséretet. 

 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában