Baleset

2024.08.28. 10:36

Gyalogost gázolt el a zebrán, pénzbüntetésre ítélhetik a szolnoki férfit

Figyelmetlenségével okozott balesetet egy 63 éves szolnoki férfi. Szolnokon a Tószegi úton gyalogost gázolt el a zebrán.

Pakainé Pusztai Nóra

A Szolnoki Járási Ügyészség közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat azzal a 63 éves szolnoki férfivel szemben, aki hiába ment lassan, mégsem vette észre gyalogost, akit elgázolt a zebrán.

gyalogost gázolt el a zebrán
Fotó: Shutterstock.com / Forrás: Illusztráció

– A vád szerint a férfi 2023. december 12-én kora reggel Szolnokon, a Tószegi úton, a közlekedett autóval, 30 kilométer per óra körüli sebességgel. Ugyanebben az időben egy férfi a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Hetényi Géza Kórház- Rendelőintézet oldaláról a gyalogos átkelőhelyen kívánt átkelni. A sofőr a figyelmetlensége miatt nem vette észre az előtte szabályosan áthaladó gyalogost, és őt jármű első részével elütötte – részletezte az esetet dr. Ocsovai Ágnes, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője.

A gyalogos teste az ütközés helyétől mintegy 9 méterre az úttestre esett, és 8 napon túl gyógyuló, súlyos testi sérülést szenvedett.

– Az ügyészség a vádiratában a büntetlen előéletű férfivel szemben pénzbüntetés kiszabására, és a közúti járművezetéstől történő eltiltásra tett indítványt – közölte.

Úgy zuhant a férfi az úttestre, hogy darabokra tört a karórája

Az ügyben a Szolnoki Járásbíróság – várhatóan tárgyalás mellőzésével – dönt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában