Frissítve

2024.08.27. 12:49

Kegyetlen emberölés híre rázta meg Öcsödöt

Felháborodás és tehetetlenség. Az öcsödi Liszt Ferenc utcába emberölés miatt vonultak a rendőrök kedden. Úgy tudjuk, különös kegyetlenséggel végeztek az idős, helyi férfival. Az elkövető feladta magát.

Pakainé Pusztai Nóra

Frissítve 08.28:

Amint arról korábban hírt adtunk, augusztus 27-én hajnalban megjelent egy férfi a fiatalkorú fiával a Kunszentmártoni Rendőrkapitányságon, és elmondták, hogy előző nap délután a fiú bement egy idős öcsödi lakos otthonába, bántalmazta őt, majd elhagyta az ingatlant. A bejelentést követően a rendőrök azonnal a helyszínre mentek, és a házban holtan találták az idős férfit. A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság nyomozói emberölés bűntette miatt gyanúsítottként hallgatták ki a fiatalt, aki beismerte tettét. Őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását. A rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja az eset körülményeit – tájékoztatott Mári Ilona alezredes.

Korábban írtuk:

Kedden a délelőtti órákban egy öcsödi csoportban jelent meg először a hír, hogy meggyilkoltak egy embert a tiszazugi településen. A hozzászólásokból kiderült, hogy a rendőrök a helyszínre érkeztek, a Liszt Ferenc utcát lezárták, az emberölés körülményeit viszont csak találgatások övezték. A közösségi oldal bejegyzéseit írók tudni vélték, ki az áldozat, de az elkövetőről is akadtak sejtések. A szóbeszéd különös kegyetlenséget enged feltételezni. Legtöbben az utóbbi időben még inkább elterjedt drogokat okolják, ami a tragédiáig vezetett. A helyiek tehetetlennek érzik magukat.

emberölés
Emberölés történt Öcsödön, a tettes feladta magát
Fotó: Shutterstock.com / Forrás: Illusztráció

Az öcsödi emberöléssel kapcsolatban még nyomoznak a rendőrök

A történtek kapcsán felkerestük kérdéseinkkel a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányságot. Közleményükből kiderült, hogy augusztus 27-én hajnalban megjelent egy férfi a fiatalkorú fiával a Kunszentmártoni Rendőrkapitányságon. Elmondták, hogy előző nap délután a fiú bement egy idős öcsödi lakos otthonába, bántalmazta a férfit, majd elhagyta az ingatlant. 

– A bejelentést követően a rendőrök azonnal a helyszínre mentek, és a házban holtan találták az idős embert. A fiatal elszámoltatása, valamint a helyszíni nyomozási cselekmények folyamatban vannak – tájékoztatott Mári Ilona, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Idén nem ez az első emberölési eset a Jászkunságban.

Januárban a tószegiek ébredtek kettős gyilkosság hírére. Ahogy arról beszámoltunk, akkor a rendőrök állampolgári bejelentésre mentek be egy tószegi házba, ahol holtan találtak két embert.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában