Letartóztatták

2024.06.28. 06:55

Sorozattolvaj: „Eddig is loptam, ezután is fogok, és semmit sem kapok érte!"

Az elmúlt félévben 9 bűncselekményt követett el egy 21 éves törökszentmiklósi férfi. A Szolnoki Járási Ügyészség indítványa alapján lopás bűntette és más bűncselekmények miatt tartóztatták le.

Kovács Berta

A megalapozott gyanú szerint a törökszentmiklósi férfi 2023 karácsonyától 2024 június közepéig 6 alkalommal lopott különböző ingóságokat összesen 140 ezer forintot meghaladó értékben. Akciói során ingatlanokba jutott be, illetve kocsikat is feltört. Ezen túlmenően egy alkalommal a tulajdonos tudta nélkül elvitte egy lezáratlan személygépkocsit, hogy azzal közlekedjen. Máskor egy autót feltörve annak forgalmi engedélyét vitte magával, míg egy további alkalommal egy személygépkocsit rongált meg, 250 ezer forint kárt okozva a járműben.

letartóztatták,tolvaj,miklós
Fotó: Shutterstock.com / Forrás: Illusztráció

 A férfi gyanúsítotti kihallgatása során úgy nyilatkozott, hogy azért követte el a lopásokat, mert drogra kellett neki a pénz. Azt is közölte a nyomozó hatósággal: 

Korábban csináltam lopásokat, ezután is fogok, úgy sem kapok érte semmit, mert tudom, hogy visszavonhatom a vallomásomat".

 A járási ügyészség azért indítványozta a férfi letartóztatását, mert – tekintettel arra, hogy az eltulajdonított ingóságok nagy része nem került elő – fennáll a bizonyítékok elrejtésének veszélye, továbbá a sorozat-elkövetésre és a férfi nyilatkozatára is figyelemmel fennáll a bűnismétlés veszélye is.

letartóztatták,ügyészség
A képen az a kés látható, amivel a gyanúsított az egyik ingatlan zárját felfeszítette
Forrás: Magyarország ügyészsége

 A Szolnoki Járásbíróság nyomozási bírája a gyanúsított letartóztatását elrendelte – tájékoztatott dr. Lánczi Rajmund csoportvezető-ügyész helyettes, sajtószóvivő.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában