TOP Plusz beruházás

2024.06.30. 15:30

Hét utcában újul meg a csapadékvíz-elvezető hálózat Kuncsorbán

Már 65 százalékos készültségben van a csapadékvíz-elvezető rendszer fejlesztése Kuncsorbán. A beruházás eredményeképpen összesen 7 utcában újul meg a hálózat, és több, mint 100 kapubejárót is átépítenek.

Molnár-Révész Erika

Áprilisban kezdődött el a csapadékvíz-elvezető hálózat felújítása Kuncsorbán. A fejlesztés több, mint 4155 méter hosszan érinti a település vízelvezető árkait, 1605 méter burkolt csatorna épül, 2550 méter földmedrű árok újraszintezésére, profilozására kerül sor, valamint 117 kapubejárót is átépítenek a munkálatok során. 

Csapadékvíz-elvezető hálózat Kuncsorba
Megújul a csapadékvíz-elvezető hálózat Kuncsorbán, a 65 százalékos készültségben álló beruházást Stassné Ullár Hajnalka polgármester mutatta meg portálunknak
Fotó: Mészáros János

Megújul a hálózat, minimalizálódnak a károk

Megújul a csapadékvíz-elvezető hálózat az Ady Endre, a Kölcsey Ferenc, a Dózsa György utakon, továbbá a Gépállomás, a Zrínyi Miklós, a József Attila, valamint az Ifjúsági utcákon is.

Mint azt a település vezetője, Stassné Ullár Hajnalka polgármester elmondta, a beruházás segítségével a település vízelvezetési problémái nagyrészt megoldódnak, így jelentősen csökkennek majd a rendkívüli időjárási helyzetek idején okozott károk.

Egy nagyobb beruházás része a fejlesztés

A beruházás a Terület-és Településfejlesztési Operatív Program Plusz 300 millió forintos pályázatának részeként valósul meg, mintegy 114 millió forintból. A pályázatból emellett megépült tavaly egy 300 négyzetméteres szabadtéri kondipálya, és folyamatban van egy park kialakítása mosdó és pelenkázóépülettel.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában