Zagyvarékas / Újszász

2024.05.11. 09:30

Elhajította a biciklit és láncfűrészt, csapot-papot hátrahagyva menekült a rendőröl elől a tolvaj

Őrizetbe vették a rendőrök azt a 44 éves rékasi férfit, aki egy nap alatt pár óra eltéréssel kétszer is lopott, majd mindkétszer menekülőre fogta. A rendőrök azonban elfogták.

Molnár-Révész Erika

Május 8-án, vagyis szerdán egy szolnoki lakos tett bejelentést a rendőrségen, hogy a Zagyvarékas külterületén található végátemelőnél dolgozott, miközben egy ismeretlen nyitva hagyott gépkocsijából elvitte magassági ágvágóját, benzines láncfűrészét, valamint táskáját a telefonjával és irataival együtt. Az újszászi egyenruhások éppen a helyszínre tartottak, amikor észrevettek egy gyalogost, aki kerékpáron tolta a bejelentőtől ellopott értékeket. Amikor a férfi meglátta a rendőröket, mindent hátrahagyva elszaladt.

kerékpár, láncfűrész, lopás
A tolvaj menekülés közben hátrahagyta zsákmányát: egy kerékpárt, illetve egy benzines láncfűrészt
Forrás: Police.hu

– Bő két óra múlva újabb bejelentés érkezett, ekkor már Újszászról, hogy egy mezőgazdasági telephelyről valaki elvitte az aggregátort. A sértett megzavarta a tolvajt, akinek sikerült elmenekülnie, azonban a rendőrök elkapták. Megállapították, hogy a korábbi lopás is az ő terhére róható. A Szolnoki Rendőrkapitányságon kétrendbeli lopás vétség miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását. A sértettek hiánytalanul visszakaptak mindent – tájékoztatott Mári Ilona alezredes, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában