JÁSZKUNSÁG

2020.09.08. 11:30

Leszúrta élettársát egy férfi, felfüggesztettet kapott

A Szegedi Ítélőtábla a napokban enyhítette annak az életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt első fokon 2 év hat hónap letöltendő szabadságvesztésre ítélt férfinek a büntetését, aki leszúrta élettársát. Az esetről a táblabíróság sajtótitkára számolt be hírportálunknak.

Mészáros Géza

A vádlott és a sértett élettársi kapcsolatban éltek egymással a férfi ingatlanában. Kapcsolatuk megromlott, ezért közöttük rendszeres viták, veszekedések alakultak ki. A férfi több alkalommal felszólította a párját, hogy költözzön el az ingatlanából, amire a nő nem volt hajlandó.

Két évvel ezelőtt, 2018. szeptember 16-án délután a pár az otthonukban tartózkodott. Az ittas állapotban lévő nő veszekedni kezdett a tv-t néző férfivel, aki hirtelen haragjában feldühödött, és a dohányzóasztalon lévő késsel mellkason szúrta a nőt, majd megbánva tettét, azonnal értesítette a mentőszolgálatot. A nő 8 napon túl gyógyuló mellkasi szúrt sérülést szenvedett el, melynek tényleges gyógytartama 4 hét volt.

A Szolnoki Törvényszék két és fél éves végrehajtandó börtönbüntetésre ítélte a férfit. A fellebbezések után az ügy a Szegedi Ítélőtáblára került, ahol két éves felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték a férfit. A táblabíróság az ítélet indokolásában kifejtette, hogy a vádlott vonatkozásában nagyszámú és nyomatékos enyhítő körülmény áll fenn: a büntetlen előélet, a sértetti megbocsátás, az, hogy a vádlott a cselekmény után maga értesítette a mentőket és a rendőrséget. A vádlott a sértettel egyébként azóta is élettársi kapcsolatban él a férfi ingatlanában, akiről gondoskodik is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában