Ítélet

2020.04.09. 14:00

Cibaki ismerősétől kért segítséget gyilkossági tervéhez egy férfi

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség szerdán bíróság elé állított egy 55 éves kecskeméti férfit emberölés előkészülete bűntette miatt.

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

A megyei főügyészségtől megtudtuk, hogy a vádlott és élettársa 2019. év végére nehéz anyagi körülmények közé került. A vádlott korábban egy kecskeméti gyárban dolgozott biztonsági őrként, majd a munkaviszonya megszűnt. A vádlott jó baráti viszonyt ápolt a sértettel, aki korábbi munkahelyén kollégája volt.

A vádlott tudta a sértettről, hogy egyedülálló és nem költekezik, ezért abban a hiszemben volt, hogy a sértett férfi nagyobb összeggel rendelkezik a bankszámláján. A vádlott többféle tervet végig gondolt, hogyan fogja megölni a sértettet, ugyanakkor az is felmerült benne, hogy vezetői engedély hiányában nem tudja elszállítani a holttestet.

A vádlott előbb 2020. március elején felvette a kapcsolatot egy korábbi munkatársával, egy cibakházi férfival. Személyes találkozót kért tőle és négyszemközt közölte vele, hogy meg akarja ölni a sértettet, majd felajánlott a cibakházi férfinak félmillió forintot, ha segít olyan személyt találni, aki közreműködik a holttest elszállításában. A cibakházi férfi az ajánlatot visszautasította.

Néhány nappal később a vádlott egy másik személlyel is felvette a kapcsolatot, hogy segítséget kérjen. Ennek a személynek már arról is beszámolt, hogy miként tervezi végrehajtani az ölési cselekményt, és hogyan fogja megszerezni a sértett pénzét. A találkozót követően a nyomozó hatóság azonban elfogta a vádlottat, és bűnügyi őrizetbe vette.

A tárgyalás megtartására a rendkívüli helyzet miatt rendhagyó módon, telekommunikációs eszköz útján került sor. A Szolnoki Törvényszék a bűncselekmény elkövetését beismerő, letartóztatásban levő vádlottat 2 év börtönre ítélte, melynek a végrehajtását 5 évi próbaidőre felfüggesztette. Az ügyész fellebbezést jelentett be a vádlott terhére, súlyosításért, végrehajtandó szabadságvesztés kiszabása érdekében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában