SZOLNOK

2018.05.27. 18:43

Kibővített ülésen tájékoztattak Szolnok jövőbeni fejlesztéseiről

A város idősügyi tanácsa kibővített ülését tartotta nemrégen.

Hutter Zs.

A tanács tagjain kívül a város nyugdíjasklubjai is meghívást kaptak a programra. Az eseményen a megyeszékhely fejlesztéseiről beszéltek, a megjelenteket Szalay Ferenc, az idősügyi tanács elnöke, Szolnok polgármestere tájékoztatta.

Elmondta, folytatódik a város fejlődése. Szolnoknak jelenleg mintegy ötven fejlesztési célú pályázata fut, több mint harmincötmilliárd forint értékben.

Ebből legalább tizenötmilliárd forint uniós forrás. Energetikai fejlesztések valósulnak meg, és közintézmények felújítása is a tervek között szerepel.

A tájékoztatón elhangzott, a másik jelentős forrása a beruházásoknak a huszonkétmilliárd forintot biztosító Modern Városok Program. Ennek keretében megújul például a Szolnoki Művésztelep, a MÁV-strand, a Szolnoki Ipari Park és a tiszai kikötő is.

A Szigligeti Színház felújítása várhatóan a 2018–19-es évadot érinti, ez idő alatt az előadások átköltöznek az Aba-Novák Agóra Kulturális Központba.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában