Szűrővizsgálat

1 órája

A táncterápia testi és lelki hatásairól is szó lesz a jászárokszállási egészségnapon

Egészségünk védelmére, az egészséges életmód, a testmozgás fontosságára és a betegségek kialakulásának megelőzésére hívják a figyelmet a szervezők. A városi egészségnap október 8-án ingyenes programokkal várja az érdeklődőket.

Illés Anita

Az önkormányzat rendezésében városi egészségnapot tartanak október 8-án, kedden 8-tól 16.30-ig Jászárokszálláson, a Petőfi Művelődési Házban. A szakemberek szűrővizsgálatokkal, előadásokkal, tanácsadással várják az érdeklődőket.

egészségnap
Ingyenes szűrővizsgálatokkal várják a lakosokat az egészségnapon Jászárokszálláson
Fotó: Shutterstock.com / Forrás: Illusztráció

Ismeretterjesztő előadások is gazdagítják a városi egészségnapot

8.30-tól vércukor, koleszterin, vérnyomás mérésre, lisztérzékenység, zöldhályog szűrésre, bőrgyógyászati vizsgálatra, 14 órától érszűkület mérésre lesz lehetőség. A Jászberényi Egészségfejlesztési Iroda közreműködésével 13.30-tól Kubas Eleonóra egészségfejlesztő mentálhigiénikus a szűrővizsgálatokról tart előadást. Urológiai panaszok témában 14.30-tól dr. Szabó Tamás urológus főorvos oszt meg hasznos információkat a hallgatósággal. A mozgás élettani hatása a betegségek megelőzésében címmel 15.30-tól Nagy-Bana Zsanett mentálhigiénés prevenció specialista, interaktív életút tanácsadó, komplex mozgás- és táncterapeuta tart előadást, melyben többek között a prevenciós táncterápia jótékony hatásai kerülnek fókuszba. 


 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában