Gődér Józsefné

2024.07.28. 15:25

95 évesen is mos, főz, takarít – munka élteti a törökszentmiklósi szépkorút

A munkában rejlik a hosszú élet titka, így gondolja a törökszentmiklósi Gődér Józsefné, aki ennek élő bizonyítéka. Anna nénit a napokban köszönötte 95. születésnapja alkalmából a törökszentmiklósi önkormányzat.

Molnár-Révész Erika

Idén 95 éves, ebből az alkalomból köszöntötte születésnapján Gődér Józsefnét a napokban a törökszentmiklósi önkormányzat. Anna néni 1929. július 17-én földműves szülők gyermekeként Szolnokon látta meg a napvilágot. 

95 éves
A napokban köszöntötte a törökszentmiklósi önkormányzat a 95 éves Gődér Józsefnét, aki szerint a munkában rejlik a hosszú élet titka
Fotó: Beküldött  / Forrás: Markót Imre Facebook-oldala

Nem tétlenkedik: 95 évesen is mos, főz és takarít 

Bartában tanult és nőtt fel 2 fiútestvérével, a tanyasi gyermekkor évei alatt tanulta meg a kétkezi munka becsületét. 1947-ben ment férjhez és házasságából 3 gyermeke, 2 fia és egy lánya született, akik ma is szeretettel veszik őt körül. Az 1956-os forradalmi időszakot az értük való aggódással élték meg. 1965-ben a surjányi baromfi telepen helyezkedett el. Második férjével 1965. novemberében esküdtek meg és Törökszentmiklóson megvették azt a házat, ahol ma is él. Dolgozott az Ezerjó, majd a Gépgyár konyhájában is. Férje 2015-ben hunyt el 50 év házasság után.

Gődér Józsefné 95 éves kora ellenére ma is ellátja magát, minden napra beosztja, hogy mikor takarít, mos, főz. A kertjében lévő szőlőlugas és a gyönyörű virágok is a keze munkáját dicsérik.

Gyermekei mindenben segítik, 8 unokája, 9 dédunokája, és 3 ükunokája van. A hosszú élet titka szerinte a munka, elmondása szerint folyamatos mozgásban kell lenni, nem szabad tétlenkedni. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában