Gazdaság

2014.02.04. 10:53

Már alapozzák a Tisza-parti sétányt

A tervek szerint halad a 2,4 milliárd forint költségű, 85 százalékban európai uniós támogatású szolnoki árvízvédelmi fejlesztési projekt kivitelezése – tájékoztatta lapunkat a beruházó Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság.

M. G.

A Tisza belvárosi és ipartelepi szakaszán összesen 6 kilométer hosszúságú fővédvonalat érintő fejlesztés készültsége közelíti a 80 százalékot. A földműves létesítmények – a volt papírgyártól a Sasi-kanyarig, mintegy öt kilométeren – lényegében elkészültek, beleértve a szennyvíztisztító mögötti, 1400 méternyi új nyomvonalú töltést is, így maga a földmű már képes árvízvédelmi feladatainak ellátására.

Az eddig enyhének bizonyult téli időjárásnak köszönhetően kényszerpihenők nélkül folytatódott a szolnoki árvízvédelmi beruházás kivitelezése – bár az utóbbi napok havazása és a tartósan fagypont alatti hőmérséklet nyilvánvalóan hátráltatja a munkálatokat. A belvárosi szakaszon a közelmúltban megkezdődött a mentett oldalon a parti sétány alapozása, valamint térkőburkolatának kialakítása a Tiszavirág híd és a vízirendészeti kapitányság között. A mentetlen oldalon elkészült a két, lelátóként funkcionáló nagylépcsős szakasz és befejezéséhez közeledik a rézsű betonba ágyazott terméskővel való burkolása is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!